Kırmızı et kansere neden olur mu?

Sağlıklı yaşam için dengeli beslenmenin ve ideal kilonun korunmasının önemine işaret eden Prof. Dr. İbrahim Tek, kırmızı et ve kanser ilişkisine değinerek, önemli açıklamalarda bulundu.

1

Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu konuda çeşitli açıklamalarda bulunuyor. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Tek, Dünya Sağlık Örgütü'nün et tüketimiyle kanser ilişkisine yönelik son açıklamalarıyla ilgili olarak, “Et tüketmekten korkmayın ancak dengeli beslenin. İster doğal, ister işlenmiş gıda olsun aşırı tüketim zarar verir. Pek çok hastalığın ve kanserin sebebi fazla kaloridir” dedi.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ