Siyaset Kırmızı ışık ihlali ve drifte af yok

Kırmızı ışık ihlali ve drifte af yok

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Kırmızı ışık ihlali ve drifte af yok

Trafik cezalarının artırılmasını öngören teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla yürürlüğe girecek yeni düzenlemelerden bazıları şöyle:

Haberin Devamı

- Muayenesiz araçlara 108 lira olan idari para cezası, 235 liraya çıkarılacak. Verilen süre sonunda muayenesini yaptırmayanlar araçlarla trafiğe çıkanlara 488 lira ceza kesilecek.
n Kamyon ve TIR’larda emniyet şerit ihlaline 488 lira, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına şerit değiştirme veya ters yönde araç sürme gibi ihlaller için ise bin 2 lira idari para cezası getirilecek.
- Sol şeridi sürekli işgal eden kamyon ve çekici sürücülerine, bin 2 lira ceza kesilecek.
- Kırmızı ışık kuralını, son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde ilk kez üç defa ihlal ettiği tespit edilenlerin 30 gün, ikinci kez üç kez ihlal ettiği tespit edilenlerin 45 gün, üçüncü veya daha fazla kez üç defa ihlal ettiği tespit edilenlerin 60 gün süreyle sürücü belgeleri alınacak.
- Kamuoyunda “spin” ya da “drift” denilen; el freni çekilmesi veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirenler için 5 bin 10 lira idari para cezası uygulanacak, sürücü belgesi 60 gün süre ile geri alınacak.
- Seyir halinde cep ve araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullananlara verilen 108 lira olan idari para cezası, 235 liraya çıkarılacak.
- Sürücülere, durarak yayalara ilk geçiş hakkı verme zorunluluğu getirilecek.

Haberin Devamı

Fındık Meclis’te masaya yatırılacak

MHP’nin fındık için verdiği araştırma komisyonu kurulma önergesi, tüm muhalefet partilerinin oyunu aldı. Ancak teklif, AK Parti’nin oyları ile kabul edilmedi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeyi haftaya Meclis’e sunacaklarını bildirdi.