Gündem Kırmızı listedeki PKK’lı öldürüldü

Kırmızı listedeki PKK’lı öldürüldü

07.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde kırmızı kategorideki PKK’lı terörist Bedirhan Abo öldürüldü. Mehmetçik’in Cudi Dağı Helenapir Tepe kırsalında 31 Ekim’de düzenlediği operasyonda öldürülen teröristlerden birinin, “kırmızı liste”de yer alan “Masiro” kod adlı Bedirhan Abo olduğu bildirildi.

Kırmızı listedeki PKK’lı öldürüldü

PKK’lı teröristin çok sayıda saldırıya karıştığı biliniyor. Bu saldırılar arasında 29 Eylül 2007’de Şırnak Beytüşşebap’ta bir minibüsün taranması sonucu 12 köylünün öldüğü saldırı ile 16 Eylül 2010’da Hakkari’de 10 sivilin hayatını kaybettiği mayınlı saldırılar da var.

Haberin Devamı

4 milyon ödül

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Botan saha sorumlusu “Masiro” kod adlı Bedirhan Abo’nun “Arananlar Listesi”nde “kırmızı kategori”de 4 milyon lira ödülle arandığı kaydedildi. “Dilovan” kod adını da kullandığı bilinen terörist, 1991’de PKK’ya katıldı. Hakkari Yüksekova’nın Dize Köyü nüfusuna kayıtlı olan Abo, PKK’nın Suriye Üçlü Yönetimi’nde yer almıştı. Abo’nun bir dönem PKK’nın sözde “Rojava Askeri Kanat Genel Sorumlusu” olarak silahlı faaliyet yürüttüğü biliniyor.

Astsubayın katili Abo

2006’da da Şırnak Beytüşşebap’ta evinde şehit edilen Astsubay Levent Çevik’in ölüm emrini de PKK’lı terörist Abo’nun verdiği belirlenmişti. Bu saldırıyı, biri Bedirhan Abo’nun kuzeni olan 3 teröristin yaptığı tespit edilmişti.