Kırmızı ruj sürün fazla kilolarınızdan daha çabuk kurtulun

Aslında şu cümleyi biliyorsunuz: Kırmızı ruj hayat kurtarır. Sadece güzelliğinize güzellik katmakla kalmaz aynı zamanda o hiç istemediğiniz fazla kilolarınızdan kurtulmanıza da yardımcı olur! Biliyorum bunun nasıl olduğunu merak ediyorsunuz. Elbette anlatacağım. Ama şöyle özetleyeyim: Dudağınıza süreceğiniz kırmızı ruj elbette bir mucize yaratıp sizin zayıflamanızı sağlamaz. Önemli olan işin inceliklerini bilmeniz.

Bugün size fazla kilolarınızdan kolayca kurtulmanızı sağlayacak bazı önemli ipuçları vereceğim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, beslenme danışmanınızın önerilerini harfi harfine yerine getirmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra egzersiz programı da aksamamalı. Bütün bunlara gereken dikkati gösterdikten sonra sıra geliyor daha küçük ama çok önemli ayrıntılara. Yani fazla ve gereksiz besin tüketmenizi önleyecek ipuçlarına.

Haberin Devamı

Neler mi bunlar?

İlk bakışta sizi gülümsetecek "bu kadar da olmaz" dedirtecek ama sonuçta işe yarar ayrıntılar. Bence en iyisi madde madde saymak.

İşte kolay ve hızlı zayıflamanın incelikleri:

1- Lokmalarınızı uzun süre çiğneyin. Bunu söylememin önemli bir sebebi var. Eğer lokmaları gerektiği kadar çiğnemeden yutarsanız, öncelikle mideniz ve sindirim sisteminiz rahatsız olur. Daha da önemlisi beyninize "ben artık aç değilim" sinyali gidinceye kadar o kadar fazla yemiş olursunuz ki! Ailenizle birlikte yemek yerken lokmaları ağzınıza attıktan sonra çatal ve bıçağınızı tabağın yanına bırakın. Usul usul, keyfini çıkararak lokmalarınızı çiğneyin. Hatta arada ailenizle sohbet edin. Böylece gereksiz miktarda yiyecek tüketmemiş olursunuz.

2- Öğünlerde kullandığınız tabakları küçültün. Küçük tabakta yiyecekler daha fazla görünür. Hem de gerektiğinden daha fazla yiyecek tüketmemiş olursunuz. Küçük tabaklarda yemenin bir başka önemli yanı da "gözünüzün de doymasını" sağlaması.

3- Bazı danışanlarımla yaptığım görüşmeler sırasında en çok dikkatimi çeken kilo alma nedenlerinden birinin de ana ve ara öğünler dışında gereksiz miktarda yiyecek tüketmek olduğunu görüyorum. Yani bazen insan aslında aç olmadığı halde sırf canı bir şeyler istediği için ya da psikolojik sebeplerle yiyeceklere yöneliyor. İşte bunu önlemek için yapılabilecek çok basit bir şey var: Diş fırçalamak! Söz gelimi bir anda canınız bir şeyler tüketmek istediğinde önce yiyeceklere yönelmek yerine banyoya doğru yürüyün ve dişlerinizi fırçalayın. Yapılan bilimsel araştırmalara göre diş fırçalamak gereksiz yere yiyecek tüketme isteğini yok ediyor. Böylece gerçekten aç olup olmadığınızı test etme imkanı da bulursunuz.

Haberin Devamı

4- Alışverişe giderken elinizde kesinlikle bir liste olsun. Bu listeye gerçekten ihtiyaç duyduğunuz yiyecekleri madde madde yazın. Böylece market arabanızı gereksiz yiyeceklerle doldurmamış olursunuz. Ayrıca ekonomik olarak da tasarruf edersiniz.

5- Ekonomi deyince aklıma bir başka önemli ayrıntı daha geldi. Diyelim ki arkadaşlarınızla birlikte dışarı yemeğe gidiyorsunuz. Ödemenizi kredi kartıyla değil de elinizdeki nakit parayla yapın. Bunu söylemem boşuna değil. Yapılan araştırmalara göre dışarıda yenilen yemekler sırasında nakit parayla hesabını ödeyenler, daha sağlıklı yiyeceklere yöneliyor ve gereksiz miktarda yemek yemiyor. Bunun en önemli nedeni ise fazla masraftan kaçınma. Ama kredi kartı kullanırsanız sanki o parayı günü geldiğinde siz ödemeyecekmişsiniz gibi hissedip fazla fazla yiyebilirsiniz.

Haberin Devamı

6- Gün içinde hele de akşam saatlerinde TV karşısında oturup kalmayın. Eğer mutlaka izlemek istediğiniz bir program varsa elbette izleyin. Ama gözünüz televizyondayken bir yandan da fiziksel aktivite yapabilirsiniz. Örneğin, sevdiğiniz diziyi izlerken karın ve bacak kaslarını güçlendirecek, kilo verip sıkılaşmanıza yardımcı olacak basit hareketler yapabilirsiniz. Ya da yeriniz uygunsa koşu bandınzı TV'nin karşısında kullanabilirsiniz.

7- Yemek masasına oturduğunuzda çok mu yiyorsunuz? Üstelik sadece dışarıda değil kendi evinizde de! Eğer öyleyse mutfağınızın ya da yemek odanızın duvarlarını maviye boyayın. Neden böyle söylediğime gelince: Mavi renk, iştahı köreltir. Kırmızı ise daha çok yeme isteği uyandırır. Zaten dikkat etmişsinizdir, restoranlarda kırmızı renk ağırlıklı olur her zaman. Bu şekilde restorana gidenler daha fazla yiyecek tüketme eğilimi gösterir. Mavi ise bunun tam tersi, iştahı törpüler.

8- Şimdi gelelim başlıktaki ilginç konuya. Kırmızı ruj konusuna yani! Bu, kadınların işine yarayacak bir ayrıntı. İnsan dışarıda arkadaşlarıyla yemeğe gittiği zaman bazen ipin ucunu kaçırıveriyor. Tatlı sohbetler eşliğinde neyi ne kadar tükettiğini umarsamıyor bile. Ama dudaklarınıza süreceğiniz kırmızı ruj, bir yandan dostlarınızla olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da fazlaca yiyecek tüketmenizi engeller. Neden mi? Çünkü kimse dudaklarına sürdüğü kırmızı rujun bir anda ortadan kaybolmasını, dağılmasını istemez. Bu iddialı renk sayesinde sağlıklı yiyecekleri de uzun uzun çiğneyerek tüketebilirsiniz.

BERSU EKİNCİ
Bütünsel Beslenme Danışmanı