Ekonomi Kırtasiye fuarına Çin’den Sudan’a ilgi

Kırtasiye fuarına Çin’den Sudan’a ilgi

16.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) desteği ile bu yıl 25. kez gerçekleştirilecek ‘Uluslararası İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’ 20-24 Şubat’ta TÜYAP’ta kapılarını açacak.

Kırtasiye fuarına Çin’den Sudan’a ilgi

Fuar için 13 bin metrekarelik alanın şimdiden kiralandığını açıklayan TÜKİD Başkanı Vecdet Şendil, “Sudan’dan Çin’e kadar büyük bir ilgi var. Yurt içi ve yurt dışından 20 bin profesyonel katılımcıyı ağırlamayı hedefliyoruz. Sadece yurt içi pazarda 200 milyon liralık ticaret hacmi oluşturabileceğiz. İlham verici aktivitelerimiz de olacak” dedi.

Haberin Devamı

Fuarın sadece yurt içi pazarda 200 milyon liralık bir ticaret hacmi doğurduğunu anlatan Şendil, “Fuarımız sektörün profesyonellerine hitap ettiği için perakende kanalı yıllık siparişlerinin önemli bir bölümüne bu dönemde karar veriliyor” diye konuştu.

Geçen yıl sektörün sadece defter, kalem, silgi gibi geleneksel kırtasiye ürünleri için toplam ihracat hedefinin 500 milyon dolar olduğunu belirten Şendil ayrıca, “Bakanlığımızın paylaştığı bilgilere göre elektronik ofis malzeme ve ekipmanlarıyla birlikte 3.2 milyar doları bulan bir sektör ihracatı söz konusu. Toplam ithalat ise 3.6 milyar dolar civarında. Sektörün geçmiş yıllardaki rakamlarıyla karşılaştırıldığında dışa bağımlılığın her geçen yıl azaldığı görülüyor” ifadelerini kullandı.

Yazarlar