Cilt Bakımı Kış aylarında cildinizi nemlendirecek doğal maskeler

Kış aylarında cildinizi nemlendirecek doğal maskeler

14.02.2018 - 17:50 | Son Güncellenme:

Kış aylarında soğuk havaların etkisiyle cildinizin nem oranı düşebilir. Cildiniz, nem oranı azaldıkça daha donuk ve cansız görünür. Hem bu görünümü ortadan kaldırmak hem de cildin kaybettiği nemi geri kazandırmak için uygulayabileceğiniz pratik çözümler ise mevcuttur.

Kış aylarında cildinizi nemlendirecek doğal maskeler

Zeytinyağı

Haberin Devamı

Zeytinyağı çok güçlü bir doğal nemlendiricidir. Özellikle kuru ciltler için ideal olan zeytinyağı, içerisinde bulunan yağ asitleri sayesinde cildinizi nemli tutmanıza yardımcı olur. Soğuk havalarda daha sık kullanımında ise fayda vardır.
Zeytinyağını cildinize uygulayarak bir iki dakika boyunca masaj yapın. Bu işlemi gece yatmadan önce uygulayın ve gece boyunca bekletin. Zeytinyağı sabaha kadar cildinizi nemlendirecektir. Bu sayede cilt yüzeyindeki çatlakların da önüne geçecektir.

Bal

Bal cilt için en iyi doğal nemlendiricilerden biridir. Cildin derin katmanlarına işleyerek nemlendirir. Ayrıca cildinizin gözeneklerini temizlemeye ve teninizin donuk görüntüden kurtulmasına yardımcı olur.

Balı, nemlendirmek istediğiniz bölgeye sürün; örneğin yüzünüze veya kollarınıza bir kat bal uygulayın. 15-20 dakika bekletin; ılık su ile yıkayın ve kurulayın.

Haberin Devamı

Soğuk süt

Kış aylarında cildiniz kuruyup ve donuk bir hâle gelebilir. Ancak çözümü hiç de zor değil. Süt tüm cilt tiplerini nemlendirmek için en etkili yollardandır. Cildin gözenekleri tarafından hızlıca emilir. Buna ek olarak kırışıkları azaltmak içinde pratik ve etkili bir çözüm olabilir.
Nemlendirmek istediğiniz bölgeye soğuk sütü bolca uygulayın. Ardından 10-15 dakika boyunca bekleyin ve ılık su ile durulayın. Bu işlemi haftada bir tekrarlayabilirsiniz.

Kakao yağı

Kakao tohumlarından elde edilen bu doğal yağ, cildine lastik yapısını güçlendirir ve nemlendirir. Bunun nedeni içeriğinde bulunan doymuş yağlardır. Kakaodaki polifenoller, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. UV ışınlarının cilt yüzeyinde neden olduğu hasarları azaltmaya yardımcı olurlar.

Katı haldeki kakao yağını kesin ve cildinize hafifçe sürtün. Kakao yağı sürtünme ile eriyecek ve cildinize yayılacaktır. Masaj yapar gibi uyguladığınız yağı 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. İşlem sırasında gözlerinizin içine yağ girmemesine dikkat edin.

Yazarlar