Geri Dön

Kış Çorbası Tarifi

Hızlıca hazırlayabileceğiniz, pratik ve sağlıklı kış çorbası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bol malzemeli ve vitaminli bu çorbayı kış boyunca tüketip hastalıklardan korunabilirsiniz. Peki, pratik kış çorbası nasıl yapılır? İşte hastalıklardan koruyan pratik kış çorbası tarifi

Kış Çorbası Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 tane havuç
2 büyük patates
1 baş soğan
Yarım pırasa
Yarım kereviz
2 kaşık tereyağı
2 kaşık domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı tatlı toz biber

Kış Çorbası Nasıl Yapılır?

1. adım: Sebzelerin kabuklarını soyup ikiye bölün ve tencereye alın.

2. adım: Üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakın.

3. adım: Haşlanan sebzeleri blenderdan geçirin. Daha sonra sebzeleri ezin.

4. adım: Kısık ateşte tekrar ocakta pişmeye bırakın.

5. adım: Çorbanın katı bir kıvamı varsa suyla ayarlayın.

6. adım: Küçük bir tencerede tereyağı ile salçayı kavurup kısık ateşte hafiften kaynamakta olan çorbaya ilave edin.

Son adım: Dilediğiniz kadar baharat ekleyip servis edin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber