Sağlıklı Beslenme Kış mevsiminde kilo vermenin yolları

Kış mevsiminde kilo vermenin yolları

21.02.2018 - 11:12 | Son Güncellenme:

Kış mevsiminde kilo kaybı yaşamak biraz zor olsa da kendinize bir beslenme düzeni yaratarak bunu başarabilirsiniz. Kış aylarında kabanların altına sığınıldığı için alınan kilolar göze batmamaktadır. Ta ki yaz aylarına kadar…

Kış mevsiminde kilo vermenin yolları

Kışın kilo almamanız, formunuzu korumanız ve kilo verebilmeniz için birkaç önemli nokta mevcuttur. Bu noktalara dikkat ettiğiniz ve sporla desteklediğiniz sürece kışın kilo vermeniz de oldukça kolaydır. Yapılan araştırmalara göre kış mevsimlerinde havaların kapalı olması nedeniyle iştah artışlarına bağlı olarak kilo alımları başlamaktadır.

Haberin Devamı

Light ürünler

Diyet yaparken tükettiğiniz light ürünlerin dozunu iyi ayarlamalısınız. Nasıl olsa light yiyecekler diye yediğiniz tüm ürünler size ekstra kalori olarak dönmektedir. Light ürünlerin amacı diğer ürünlere göre %50 gibi bir miktarda daha az yağlı olmalarıdır. Daha az yağlı olmaları da kalorili olmadıkları anlamına gelmemektedir. Özellikle bu noktaya dikkat etmeniz gerekmektedir.

Tek besin seçimi

Kilo vermek için öğünlerinizde tek besin tercih etmemelisiniz. Örneğin, sadece sebze yemeği yiyerek o öğünü atlamanız sizin kilo vermenizi sağlamayacaktır. Sebzenin yanında salata ve yoğurt tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra ızgara köfte ya da tavuk yiyorsanız yanında salata ve meyve tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ekmek tüketimi

Diyet yaparken ekmek yememek yapılan hatalardan biridir. Tabii ki beyaz ekmek yememeniz gerekmektedir fakat gün içerisindeki bir öğününüzde bir dilim esmer ekmek tüketmeniz gerekmektedir. Ekmek tüketimi metabolizmanızın çalışmasına katkı sağlamaktadır, bu nedenle de beyaz ekmek yerine esmer ekmek yemeniz gerekmektedir.

Meyve tüketimi

Meyve tüketimi özellikle tatlı ihtiyacını azalttığı için diyet yapan kişiler tarafından fazlaca tercih edilmektedir. Kış aylarında portakal, mandalina ve greyfurt gibi C vitamini deposu olan meyveleri yiyebilirsiniz fakat abartmamanız gerekmektedir. Unutmayın ki her şeyin fazlası zarardır.

Saat kısıtlaması

Akşam yemeği saati olarak yanlış bilinen bir saat dilimini de düzeltmekte fayda vardır. Özellikle bazı internet sitelerinde 16.00'dan sonra yemek yemeyin haftada 2 kilo verebilirsiniz gibi yanlış bilgilendirmeler yapılmaktadır. Akşam yemeğinizin saati 19:00'ı geçmemelidir. Ayrıca saat 21:30 gibi ara öğün yapmalısınız.

Yazarlar