Kış Soğuğunda Sıcak Bir Tatile Ne Dersiniz? Egzotik ve Sıcak 7 Destinasyon

Siz de kış mevsiminden ve soğuktan hoşlanmayanlardan mısınız? Soğuk kış günlerinden, şehrin kalabalığından usandınız mı? Yaz mevsimini mi özlüyorsunuz? O zaman bavullarınızı hazırlayın, sıcak bir tatile çıkıyoruz.

Kışın ortasında kızgın kumlardan serin sulara atlayacağınız, sıcacık güneşin altında uzanıp, bronzlaşacağınız birbirinden harika destinasyonları sizler için sıraladım. İçinizi ısıtacak egzotik tatil önerilerim ile en sıcak noktalar sizleri bekliyor.

Cayo Coco Adası, Küba

Küba Cayo Coco Adası miller boyu bozulmamış beyaz kumlu plajları, sessiz atmosferi, sakin ve berrak suları ile tam bir kaçış destinasyonu. Cayo Coco Adası, Küba’nın Atlantik Okyanusu’na bakan kuzey kıyılarındaki Sabana-Camaguey takımadaları arasında yer alıyor. Kitle turizmi tarafından henüz keşfedilmemiş olması adayı oldukça çekici kılıyor. Küba, Türk vatandaşlarına vize uyguluyor ama alması uzun sürmüyor. Aktarmalı uçuşlarla yaklaşık 16-18 saatte Küba’ya, oradan da deniz yolu ile Coyo Coco’ya ulaşılıyor. Dünyanın en pastoral adası sub-tropikal iklime sahip ve Aralık-Nisan arası gidilecek en uygun zaman aralığı. Palmiye ağaçlarının gölgesinde uzanan pudra inceliğindeki kumlu sahilleri ve denizi, kışın ortasında rüyalar âlemine dalacak bir ortam sunuyor.

Haberin Devamı

Antigua ve Barbuda Adası

Antigua ve Barbuda; Karayip Denizi'nin doğusunda, Küçük Antiller ada grubundaki iki adadan oluşan bağımsız bir ada ülkesi. Tropik iklimi ve turkuaz renkli denizi ile dünyanın en güzel destinasyonlarından biri konumundaki adaya yılın her döneminde seyahat edilebiliyor. Avrupa’dan direkt veya aktarmalı uçuşlar bulunan ada, Türk vatandaşlarını 6 aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaf tutuyor. Adını çok az kişinin duyduğu cennet gibi ada Antigua'da tam olarak 365 adet plaj bulunuyor. Şaşırmayın, yanlış okumuyorsunuz. Adanın yılın her günü için el değmemiş ayrı birer rüya plajı mevcut. Hangi plajı seçerseniz seçin, bembeyaz kristal kum, masmavi deniz ve sımsıcak Antigua ve Barbuda güneşi sizi çağırıyor.

El Nido-Palawan, Filipinler

Haberin Devamı

El Nido, Filipinler’deki Palawan Adası’nın kuzeyinde yer alıyor. El Nido-Palawan bembeyaz kumlar, arka fonda tropik ağaçlar, mavi ve yeşilin renk cümbüşü içinde manzaralar sunuyor. Aralık-Mayıs sezonu tatil için en ideal zaman dilimi. Filipinler, Türk vatandaşlarına vize uygulamıyor. İstanbul’dan Manila’ya THY ile haftanın 3 günü 17 saatlik uçuşla direkt ulaşılıyor. Manila’dan Palawan adasına uçup, oradan araçla 6 saatte El Nido’ ya geçiliyor. Bölgeye özgü karstik kireç taşlarından oluşan tepelerin arasından geçerken, hiç ummadığınız bir anda karşınıza gizli ve büyüleyici lagünlerin mercanlarla dolu turkuaz suları çıkıyor. Kış ortasında yazı yaşatan benzersiz deneyimler El Nido’da sizi bekliyor.

Boa Vista Adası, Cape Verde

Atlas Okyanusu’nun doğusundaki Yeşil Burun Adaları'nın üçüncü en büyük adası Boa Vista, Batı Afrika kıyısının 500 km açığında yer alıyor. Cape Verde'deki Boa Vista Adası, kış mevsiminde güneşi arayanların yeni keşfi. Ada, keşfedilmemişliği ile oldukça seçkin ve ayrıcalıklı konumda. Aralık-Nisan arasındaki dönem, adada sımsıcak bir tatil için en uygun zaman. Boa Vista’daki otel sayısı henüz bir elin parmaklarını geçmiyor. Cape Verde vizesi sınır kapılarından alınabiliyor. Lizbon üzerinden aktarmalı olarak adaya ulaşılabiliyor. Kültürel yapısı ve tarihi nedeniyle “yeni Karayipler” olarak adlandırılan ada, upuzun sahilleriyle turistleri kendine âşık ediyor.

Haberin Devamı

Gambiya

Tropikal iklimin etkisi altında olan sıcak ve nemli bir ülke olan Gambiya, ekolojik zenginlik açısından egzotik hayvan ve bitki türleriyle oldukça etkileyici çeşitliliğe sahip bir ülke. Afrika kıtasının en küçük ülkesi Gambiya, Batı Afrika’da Atlantik Okyanusu kıyısında bulunuyor. Ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından 90 güne kadar vize istemiyor. İstanbul’dan aktarmalı uçuşlarla Dakar’a, ardından da Banjul’ a 15 saatte ulaşılıyor. Kasım-Mart ayları arası sıcak bir tatil için Gambiya’ya seyahat en uygun zaman aralığı. Kışın ortasında sıcacık bir yaz tatili geçirebileceğiniz Gambiya, hem egzotik hem de erişilebilir harika bir kaçış noktası konumunda. Palmiyelerle çevrili altın kumlu plajlarda denizin keyfini çıkartırken, güneşi iliklerinize dek hissedebilirsiniz. Kulağa hoş geliyor değil mi?

Goa Adası, Hindistan

Goa, kış mevsiminin kasvetini veya yılın stresini atmak isteyen tatilcilerle doluyor. Egzotik tatil hayali kuranlar ile hippilerin uğrak noktası Goa, Hindistan'ın batı kıyısındaki Bombay Eyaleti’nin 400 km güneyinde bulunuyor. Ada, Hindistan’da kişi başına düşen milli gelir açısından ülkenin en zengin eyaleti konumunda. Zengin bitki örtüsü ile uluslararası biyoçeşitlilik merkezlerinden biri. Tropikal muson iklimine sahip Goa, daima nemli ve sıcak. Kasım-Şubatarası Goa’yı ziyaret etmek için en uygun zaman. Goa, Türk vatandaşlarına vize uyguluyor, ancak Hindistan vizesi almak zor değil. İstanbul-Bombay uçundan sonra aktarma yapılarak adaya ulaşılıyor.Adanın kuzeyine çılgın partiler, güneyine ise; beyaz kumsallar ve berrak sular hâkim. Çılgın partilerin, leziz yemeklerin veya egzotik plajların hayalini kuruyorsanız, Goa rüyasını ertelememelisiniz.

Bonus

Sıcak bir tatil için uzak noktaları aramadan, hemen yanı başınızdaki Şarm El-Şeyh, çölde bir vaha gibi size göz kırpıyor.

Şarm El-Şeyh

Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki dünyaca ünlü tatil kenti Kızıldeniz’e uzanan Sina Yarımadası’nın güney ucunda bulunuyor. Türkiye’ye yakın konumu sayesinde dikkat çeken Şarm El-Şeyh’ te Ekim-Mayıs ayları tatil için en ideal aylar. Mısır, Türk vatandaşlarına vize uyguluyor ama vize işlemleri pek zorlamıyor. THY ile İstanbul’dan 2 saat 40 dakikalık uçuşla haftada 8 sefer düzenlenen şehir; altın renkli kumlu plajları, kristal berraklığındaki denizi, zengin sualtı yaşamı ve mercan resifleriyle su altı tutkunlarının ilgisini çekiyor. Sina Dağı ve civarındaki tarihsel alanlar ise, kente apayrı bir zenginlik katıyor. Kızıldeniz’in büyüsünü keşfetmek için gidilesi Şarm El-Şeyh; kış mevsiminde deniz, güneş ve kum üçlüsünü özleyen tatilciler için cenneti vadediyor.

www.iceriksihirbazi.com