Siyaset 'Kişi değil fikir adayıyım'

'Kişi değil fikir adayıyım'

18.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, CHP Genel Başkanlığı’na  aday olduğunu açıkladı.

Kişi değil fikir adayıyım

Taksim’de Point Otel’de dün basın toplantısı düzenleyen Kocasakal, konuşmasına ‘Kurtuluş kurtuluştadır’ diye başladı ve şöyle devam etti: “Bu açıklamayı, yaşananlar sebebiyle mutsuz, umutsuz, endişeli milyonlarca Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve vatansever yurttaşlarımız adına yapıyorum. Bu bir vicdan haykırışı ve isyanıdır. Aynı zamanda bu açıklamayı Mustafa Kemal’in bir ‘askeri’ olarak yapıyor ve bundan onur duyuyorum. Anlaşılan o ki birileri Atatürk’ün “askeri” olmayı anlamıyor veya anlamak istemiyor. Atatürk’ün askeri olmak bir simge, bir metafordur.”

‘CHP sahipsiz değil’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun paylaştığı bir tweete gönderme yapan Kocasakal, “Partinin genetiğiyle, kimyasıyla, ruh kökleriyle, ideolojisiyle uyuşmayan kişilerin bir takım söylem ve eylemleriyle partinin tüzel kişiliğine, kimliğine zarar verdiği görülmektedir. ‘Asker-yoldaş’ polemiğiyle gerçek düşüncelerini örtbas etmek isteyenler, üniter yapıyla sorunu olanlar, HDP güzellemesi yapanlar, Atatürk’ün partisinde siyaset yapamazlar. Bu partide Atatürk’ün resimleri indirilemez. Said-i Nursi ve Seyit Rıza güzellemesi yapılamaz, buna göz yumulamaz. Bunu Atatürk’ün kurduğu partide yapamazlar. Evet, CHP kimsesizlerin partisidir ama kimsesiz ve sahipsiz de değildir” diye konuştu.

Ümit Kocasakal olarak şahsen değil, ama milyonlarca Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı adına CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Kocasakal, “Kişi değil, fikir adayıyım. Bu zor dönemde, CHP’nin başına manevi ve fikri olarak yeniden Mustafa Kemal Atatürk’ün genel başkan olmasını sağlamak adına adayım. Fikir adaylığı, Cumhuriyet değerlerinin, Atatürk’e, kuruluş ruhuna dönmenin, yeni bir milli mücadelenin adaylığıdır. Aday olabilmek için gereken delege sayısına ulaşıp ulaşamayacağımı da bilmiyorum. Benimki bir fikir ve vicdan haykırışı ve isyanıdır” dedi.

Haberin Devamı