Gündem Kişiye özel diyet akşam yemeği seçenekleri

Kişiye özel diyet akşam yemeği seçenekleri

16.04.2018 - 14:29 | Son Güncellenme:

Kişiye özel akşam yemeği ibaresini kullanmamızın sebebi, insanların birbirlerinden farklı metabolizmaya sahip olmalarından kaynaklıdır. Bazı insanlar eti öğütemediklerinden kilo alırlar, bazıları ise karbonhidratı çok tüketmelerine rağmen metabolizmaları hızlı çalıştığından etkisini görmezler, bazıları ise yeşillik yiyerek kilo almaktadır. Bu yüzden yemek tarifleri bizden, seçim yapmak sizden...

Kişiye özel diyet akşam yemeği seçenekleri

Bol yeşillik sevenler için salatamız: Tok tutan salata tarifi

Haberin Devamı

Malzemeler:

• 2 dal nane,
• 2 dal maydanoz,
• 1 adet salatalık,
• 3-4 yaprak marul,
• 3-4 dal dereotu,
• 1-2 dal taze soğan,
• 3 tatlı kaşığı zeytin yağı,
• 1 tatlı kaşığı pul biber,
• 1 çay kaşığı tuz

Doyurucu olduğu söylenemez fakat yemeye başladığınızda, “nasıl oldu da doydum!” dediğinizi duyar gibiyiz. Nedeni, nanenin tok tutma özelliğinden kaynaklıdır. İlk yemeye başladığınızda bunu hissetmeseniz de ikinci bilemediniz üçüncü yiyişinizde farkı ister istemez anlayacaksınız. İsteğe bağlı olarak naneyi arttırmanızda sorun yoktur. Metabolizmasına sıkıntı çıkarabilecek kişilere tavsiye etmiyoruz.

Yapılışı: Tüm yeşillikleri ince ince doğradıktan sonra karıştırın geniz bir kâsede karıştırın. Daha sonra zeytinyağını, pul biberini ve tuzunu ekleyip karıştırınız işte bu kadar basit ve zahmetsiz. Gece geç saatlerde çıkacağınız zaman iş yerinize alacağınız yıkanmış yeşillikler ve küçük şişelerde getireceğiniz diğer malzemeleri karıştırarak kalorisi az olan bir öğün oluşturabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

Haberin Devamı

Fesleğen şölenli tavuk göğsü tarifi

Malzemeler:
• 4 adet dövülmüş tavuk göğsü,
• 1 kâse yoğurt,
• 1 çay kaşığı tozşeker,
• 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
• Bir tutam karabiber,
• Bir tutam fesleğen,
• 3 diş sarımsak,
• Bir tutam tuz,
• Bir küçük dal biberiye.

İşe tavukları haşlayarak başlayın. Onlar haşlanırken önceden dövdüğünüz sarımsakları, tuzu, karabiberi, ince ince kıyılmış fesleğeni, tozşekeri ve son olarak da bir kâse yoğurdu ekleyerek karıştıralım. Haşlanmış tavuklarınızı sosun içine batırarak tepsiye dizmeye başlayabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar 15 maksimum 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra isteğe bağlı olarak küçük biberiye saplarıyla veya çeri domatesleriyle süsleme yapabilirsiniz. Ağzınızın suyu aktığına göre hemen denemelisiniz. Kalorisi az ve protein kaynağı bir tariftir. Biberiyenin verdiği tat ile farklı bir lezzete şahit olacaksınız. Şimdiden afiyet olsun...