Gündem Kıskanç erkeklerle baş etme yöntemleri

Kıskanç erkeklerle baş etme yöntemleri

29.04.2018 - 17:36 | Son Güncellenme:

Kıskançlık, her ilişkinin dengeli bir şekilde ilerleyebilmesi için gerekli olan duygulardan birisidir. Kıskançlığın ispatladığı en büyük şey, kıskanan tarafın kıskanılan tarafa fazlasıyla değer veriyor olduğudur. Ancak ne yazık ki dünyadaki her olay gibi kıskançlık da aşırıya kaçtığında büyük problemlere yol açabilmektedir. Bu yazıda kıskanç bir erkeğin kıskançlığından nasıl kurtulunabileceği ile ilgili bilgiler anlatılmaktadır.

Kıskanç erkeklerle baş etme yöntemleri

Birçok kadının tatlı bir şekilde yapıldığı zaman hoşuna giden kıskançlık, uzmanlara göre kaybetme korkusu, özgüven eksikliği yahut kıskandığı kişiyi bir insan olarak değil de kendisine ait bir çeşit eşya olarak görme gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkmakta. Yapılan bir takım araştırmalara göreyse kıskançlığın birden fazla türü bulunmakta.

Haberin Devamı

İlk olarak değinilecek kıskançlık türü ortam kıskançlığı olarak bilinen kıskançlık türüdür. Bu türde kıskanan insanların gösterdikleri en belirgin davranış, kıskandıkları kişinin bulunduğu ortamları kıskanmalarıdır. Kıskandığı kişinin yanında bulunmadığı her an için süphe duygusuna yakalanan bu tipteki insanlar; kıskandığı kişinin yeni birileriyle tanışıp tanışmadığından, kız arkadaşlarına kendisini nasıl anlattığına kadar birçok konuda pimpirikli olurlar. Kıskandıkları kişinin ansızın çıkıp yanına gidebilirler.

Bu tür kıskançlık tipine sahip erkekler için yapılacak en güzel şey ona güven vermek olacaktır. O henüz sormadan bulunulan ortamlar ve konuşulan kişilerle ilgili bilgiler vermek kıskanç erkeğin rahatlamasını sağlayacaktır. Kıskançlığı ortadan kaldırmanın en etkili yolu güvendir.

Haberin Devamı

Bir diğer kıskanç erkek modeli ise hemcinslerini kıskananlardır. Kendi cinsiyetinden oldukları için erkeklerin akıllarından geçenleri bildiklerini sanarlar ve ona yönelik kendilerince kıskandıkları kişiyi koruma yolları ararlar.

Bu tür kıskançlık gösteren erkeklere ise yapılacak şey, erkekleri kendisi kadar anlayabilme yeteneğine sahhip olunduğunun açıklanmaya çalışılmasıdır. Ancak elbette bu durum ilerleyen zamanlarda ilişki sonlandırılmak istendiğinde olumsuz etki yapabilir. Dolayısıyla erkeği alttan alarak idare etmek daha mantıklı olacaktır. Zekice idare etmek ilişkilerde oldukça önemlidir.

Kıyafet kıskancı olarak bilinen erkek tipiyse en çok giyilen elbiselere laf söyleyen erkeklerdir. Bu türden erkeklerle baş edebilmenin en iyi yolu ona ne sebeple giyilmek istenen kıyafetin seçildiğinin açıklanmasıdır. Ancak yine de ikna edilemiyorsa burnun dikine gitmektense kıyafet seçimini değiştirmek ilişki açısından çok daha iyi olacaktır.

En tehlikeli kıskançlık türlerinden biriyse paranoyak erkektir. Kendi hayal dünyasında bir sürü farklı senaryo kurarak çok yaratıcı ve rahatsız edici sonuçlara ulaşılabilir. Değişir nasılsa demekten başka hiçbir çare yoktur.