Geri Dön

Kıtır kıtır fasulye turşusu tarifi

Yazın mevsiminde yetişen yeşil fasulyelerden, sağlıklı ve bir o kadarda lezzetli fasulye turşusu hazırlamaya ne dersiniz? Fasulye turşusu tarifini henüz bilmiyorsanız ve fasulye turşusu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, işte sizler için araştırdığımız fasulye turşusu tarifimiz.

Kıtır kıtır fasulye turşusu tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gr yeşil fasulye
1 baş sarımsak
6 bardak su
Yarım fincan kadar kaya tuzu
İsteğe göre acı biber

Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi fasulye turşusunu hazırlarken sadece kıtır olmasına özen göstermeniz gerekir. Aksi taktirde turşunuz lezzetsiz ve yumuşak bir kıvamda olacaktır. Kıtır fasulye turşusu için size vereceğimiz tarifi eksiksiz bir şekilde uygulamanız gerekir.

İlk olarak yeşil fasulyelerin kılçıklarını ve saplarını ayıklayın. Daha sonra soğuk suyun altında iyice yıkayın.

Daha sonra derin bir tencerenin içerisine yukarıda vermiş olduğumuz ölçülerde su koyun. Tencerenin içerisinde fasulyeleri bir taşım olacak şekilde kaynatın.

Harcını hazırlamak için sarımsakları acı biberi ve tuzu iyice ezip karıştırın. Tencerede kaynatmış olduğunuz fasulyeleri, harcın içerisine batırıp çıkartın ve cam kavanozların içerisine boşaltın.
Kavanoza fasulyeleri koyarken bir miktar harç, bir miktar fasulye şeklinde, harç ve fasulyeler bitene kadar işleme devam edin.

Kavanoza doldurmuş olduğunuz fasulyeleri 15 gün kadar bekletin. 15 gün sonunda fasulye turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Fasulye turşusu yemeklerle beraber tüketildiğinde sağlık açısından faydalı olan bir besin olarak karşımıza çıkıyor.

Fasulye turşusu faydaları nelerdir diye merek ediyorsanız sizler için hazırladığımız bilgilere göz atabilirsiniz.

Fasulye turşusunun faydaları…

Bağırsak kanseri
Yeşil fasulye turşusunun yemeklerle beraber dengeli bir miktarda tüketilmesi prekanseröz polipleri önlemede faydalı olduğu ortaya konulmuştur. Fasulye turşusu yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Bu durum da bağırsak hareketlerini destekler. Bağırsak hareketlerini düzenlemesi ilerde gelişecek bağırsak kanserini de engellemeye yardımcı olur.

Kemik hastalıkları
Yeşil fasulye yüksek miktarda A ve K vitamini içermesi sayesinde kemik erimesi hastalıklarını da engellemeye yardımcı olmaktadır.

Bağışıklık sistemi
Yeşil fasulyedeki çeşitli bağışıklık sistemini güçlendirici antioksidanların varlığı iyi bilinmektedir. Ancak düşündüğümüzden daha fazla antioksidan özelliklere sahiptir. Antioksidanlar vücut için faydalı bileşenlerdir. Bu bileşenler tehlikeli serbest radikalleri vücuttan atar ve hastalığa yakalanmadan önce vücuttan arındırır. Yeşil fasulye ayrıca flavonoid ve karotenoid bakımından da zengin bir kaynaktır.

Fasulye turşusunu yaptıktan sonra lezzetli bir fasulye kavurma hazırlamaya ne dersiniz. üstelik yapımı da oldukça basit bir tarif. İşte fasulye turşusu kavurması tarifi…

Malzemeler

1 tabak fasulye turşusu
2 adet ince doğranmış soğan
dilediğiniz ölçüde yağ
Sıcak su

Yapılışı

İlk olarak soğanı bir tavanın içerisinde kavurun. Daha sonra içerisinde fasulye turşusunu sıcak suyun içerisinde bekletin. Sıcak suyun içerisinde bekletmenizin nedeni, fasulye turşusundaki tuz miktarını azaltmak… Daha sonra tavaya koyduğunuz fasulye turşusunu pembeleşinceye kadar kavurun. Züerine örtecek kadar sıcak su koyduktan sonra pişmeye bırakın. Su iyice kendini çektikten sonra fasulye turşusu kavurmanız hazır hale gelmiş demektir.

Afiyet olsun…

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber