Kıtır Kıtır Kabak Yemeğinin Püf Noktası

Merhaba Sevgiye değerler…

Sonradan favorilerim arasına giren kabak yemeğiyle ilgili bir detayı paylaşmak istiyorum. Kabak yemeğinin aşırı yumuşak pişirilmesi gerçekten iştah kapatıyor. Kıtır kıtır sebzeli bir kabak yemeği için çekirdeklerinden kurtulmak şart. Bunun için ortadan boyuna keserek çekirdekleri başparmağınızla bastırıp çekin, eğer sert ve tazeyse kaşık, bıçak ve oyacak gibi aletlerle çekirdekli kısmı çıkartarak doğrayın. Sebzeyi çok ince (parmak kalınlığında olabilir) doğramayın ki piştiğinde dişe dokunur kütür kütür kabaklarınız olsun.

Haberin Devamı

Dereotu sevmeyebilirsiniz fakat azar azar kendinizi alıştırırsanız kabağa inanılmaz yakıştığını hissedeceksiniz.

Yemek için gerekli malzemeler;
500gr kabak
1 büyük baş soğan
1 küçük kapya biber (büyükse yarısını kullanın)
1 demet dereotu
Yarım yemek kaşığı salça
1 adet domates
Tuz, zeytinyağı

Öncelikle soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun, soğanlar biraz pembeleşince kapya biberi ekleyerek biraz daha kavurun. Salça domates ve tuzu katarak biraz daha soteledikten sonra kabakları koyun. Sebzelerin hizasında su (mümkünse kemik suyu) ekleyerek 20 dakika civarı pişirin. Ocağın altını kapatmaya yakın dereotunu ekleyerek kabakları ezmeden yavaşça karıştırın. Bazıları dereotunu pişirmeden üzerine atarak servis ediyor. Ama bence dereotuyla pişirmek bütünleyici bir etki yaratıyor.

Etli yapmak isterseniz etten başlayarak soteleyin şayet kıyma kullanıyorsanız soğanın ardından aynı süreçleri izleyerek pişirebilirsiniz.

Bazıları kabak yemeğine havuç ve pirinçte katıyor. Pirinç katmak isterseniz bir avuç kadar serpiştirin fakat ona göre su miktarını artırmalısınız. Ayrıca pirinçleri yıkayıp nişastasını süzmeyi ihmal etmeyin.

Benim tercihim kıymalı, bol dereotlu ve yoğurtla servis edilen bir kabak yemeği. Sizde kendi damak zevkinize uygun olanı çekirdeksiz olarak deneyin mutlaka...

Afiyet olsun

Şef Sonradan Gurme