Ordu Kivi Üreticilerine Erken Hasat Uyarısı

Kivi Üreticilerine Erken Hasat Uyarısı

19.10.2018 - 15:12 | Son Güncellenme:

.

Kivi Üreticilerine Erken Hasat Uyarısı

ORDU (AA) - Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, kivinin erken hasat edilmesi durumunda, ürünün depo ömrünün kısalacağını söyledi.

Haberin Devamı

Uzunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede fındıktan sonra üreticisine en çok kazandırılan tarım ürününün başında kivinin geldiğini kaydetti.

Yaklaşık 20 yıldır Ordu'da kivi üretimi yapıldığını ifade eden Uzunlar, kivinin bu yılki hasadına kısa zaman kaldığını aktardı.

Uzunlar, henüz kivinin hasat edilmesi için belli şartların oluşmadığını ifade ederek, "Maalesef bazı üreticilerimizin acele davranarak ürünlerini hasat ettiğine şahit oluyoruz. Bu üreticilerimiz bilsinler ki yanlış yapıyorlar. Henüz kivinin hasadına 10-15 gün kadar zaman var." dedi.

Kivinin hasat edilmesi için suda çözünür kuru madde miktarının yüzde 7 ile 9 oranları arasında olması gerektiğine vurgu yapan Uzunlar, "Henüz bu oran yüzde 5-6 seviyelerinde. Ancak buna rağmen acele ederek hasat yapan üreticileri görüyoruz. Lütfen tüm üreticilerimiz erken hasattan kaçınsınlar." diye konuştu.

Haberin Devamı

Erken hasat edilen kivinin depo ömrünün kısa, aroma lezzetininse istenildiği gibi olmayacağını kaydeden Uzunlar, "Ordu kivisinin yıllardır kendisine has bir aroması vardır. Dolayısıyla hasadı erken yapılan kivi bu markaya da zarar vermektedir." ifadelerini kullandı.

Uzunlar, ürünü erken hasat eden üreticilerle ilgili çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.