Kıvrımlarınızın Maskesini Çıkarın

Özellikle yaz aylarının görünmesi ile beraber estetik ihtiyaçları da ortaya çıkmaktadır. Yaz aylarında tercih edilen ince kıyafetler vücudun kusurlarını ortaya çıkarıyor. Bu nedenle yaz aylarına hazırlık olarak vücut estetikleri yaptırılıyor. Vücudun dış görünümü bireylerin özellikle özgüveni ve ruhsal sağlığını etkilemektedir. Vücut ölçüleri ideal olmayanlar ya da çeşitli bozukluklara sahip olanlar bu sorunlardan dolayı rahatsızlık hissetmektedir. Bu hisler ise zamanla sosyal hayatta çekince ya da stres gibi problemlere yol açabilir. Bu etki yaz aylarında daha çok hissedilmektedir. Vücut estetikleri ile deri altı dokuların düzeltilmesi, sarkmış bölgelerin toparlanması ve vücut kontürlerinin düzeltilmesi hedeflenmektedir. Kombine operasyonlarla hem iyileşme süreci daha kolay bir şekilde atlatılabilir hem de tek seferde vücudun birçok bölgesi düzeltilebilmektedir.

Haberin Devamı

Vücut Şekillendirme

Vücutta genellikle en çok şikayet bölgesel yağ fazlalıklarından kaynaklanmaktadır. Yağ fazlalıklarından sonra ise cildin gevşemesi ve sarkmaları gelmektedir. Vücutta meydana gelen bu problemler yağ alma, karın, kol ve bacak germe gibi operasyonlar ile giderilebilmektedir. Vücut şekillendirme operasyonları ile bozuklukların meydana geldiği bölgeler ideal haline getirilir. Bu operasyonların en büyük ortak özelliği kilo verme değil bölgesel yağlanmaların meydana geldiği yerlerde kontur bozukluklarının giderilmesidir. Bu nedenle hastaların operasyondan önce bu durumu göz önünde bulundurması gerekmektedir. Ayrıca hastaların operasyondan sonra diyetlerine dikkat etmesi ve spor yapmaları gerekmektedir. Bu şekilde operasyonların etkileri uzun yıllar boyunca kaybolmaz.

Vücut Şekillendirme Uygulamaları

Vücudun bölgesel yağlanmalarının ve sarkmalarının giderilmesi için bacak estetiği, kol germe estetiği, liposuction, karın estetiği gibi estetik uygulamaları başlıca uygulamalar arasında yer almaktadır. Bunlara ek olarak vücut şekillendirme uygulamalarına özellikle kadınlar tarafından yüz germe işlemi de eklenebilmektedir. Vücut şekillendirme uygulamaları tüm vücudu ele alır ve kişinin rahatsız olduğu bölgelerin düzeltilmesini sağlar. Hem kadın hem de erkekler de uygulanabilen bu operasyonların bir kısmı cerrahi bir kısmı ise cerrahi olmayan yöntemlerle gerçekleştirilebilmektedir. Bu uygulamaların iyileşme süreçleri kısa olduğu için genellikle bahar aylarında gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde hastalar yaz aylarında vücutlarının yeni hatlarıyla denizin keyfini çıkarabilmektedir.

Haberin Devamı

Op. Dr. Mirza Fırat
Estetik, Rekonstrüktif,
Plastik Cerrahi Uzmanı