Geri Dön

Kıymalı tepsi böreği tarifi

Lezzeti ile büyüleyen kıymalı tepsi böreği, özel günlerin ve sabah kahvaltılarının vazgeçilmez böreklerinden biridir. Kolay yapımı ile sizde kıymalı tepsi böreği yapabilirsiniz. Bu tarifte sebzeleri ne kadar bol kullanırsanız, böreğiniz daha lezzetli olur. İster yufkayı kendiniz açın, isterseniz de hazır yufka kullanın. Size vereceğimiz kıymalı tepsi böreği tarifi, hazır yufkadan yapılmıştır. Böylelikle hem zaman kazanabilirsiniz hem de işi kolaylaştırırsınız. Lezzetine doyamayacağınız kıymalı tepsi böreği tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte kıymalı tepsi böreği tarifi...

Kıymalı tepsi böreği tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-5-6 tane yufka
-Yarım kilo kıyma
-2 adet iri domates
-1 adet soğan
-Sıvıyağ
-Tuz
-Karabiber
-Pul biber

Sosu için;
-1 su bardağı süt
-2 yumurta
-Yarım su bardağı sıvıyağ

Kıymalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

-Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın.

-Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.

-Kıymaları ekleyin ve kavurmaya devam edin.

-Kıymalar rengini alınca yeşil biberleri ekleyin.

-Daha sonra domatesleri ilave edin.

-Tuzu ve baharatları ekleyerek iç harcı ocaktan alın.

-İster yuvarlak tepsi, isterseniz de dikdörtgen fırın tepsisini yağlayın ve bir kat yufka serin.

-Üzerine süt, sıvıyağ ve yumurtadan oluşan iç harcından sürün.

-Tekrar üzerini 1 yufka bu sefer parçalara ayırın ve tepsiye serin, üzerine tekrar sos sürün.

-Kıymalı harcın yarısını yufkanın üstüne yayın.

-Daha üzerine tekrar hazırladığınız sıvı sostan sürün.

-Tekrar 2 adet yufkayı aralarına sos sürerek tepsiye yerleştirin.

-Kalan kıymalı harcı da üzerine yayın.

-Daha sonra 1 yufkayı tekrar parçalayarak kıymanın üzerine serin ve üzerine sos sürün.

-Son kata ise bütün bir yufka serin.

-Tepsinin kenarlarından taşan yufkaları alt tabana doğru geçirin ve üzerine kalan sosu gezdirin.

-Dilimleyin ve isterseniz üzerine çörek otu ekleyin.

-180 derece fırında altlı üstlü pişirin.

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber