Ekonomi ‘KOBİ’ler için Afrika bir fırsat’

‘KOBİ’ler için Afrika bir fırsat’

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ASO tarafından düzenlenen “Türkiye-Afrika Yatırım ve Potansiyel İşbirlikleri” başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Afrika’ya hiçbir zaman diğer ülkeler gibi bakmadığını söyledi.

‘KOBİ’ler için Afrika bir fırsat’

Özdebir, “Türk toplumu olarak, her şeyden önce dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun tüm insanlara aynı yaklaşıyoruz ve ikiyüzlü bir tutum sergilemiyoruz” diye konuştu. Ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerdeki gelişme sayesinde Türkiye ile Afrika kıtası arasındaki ticaret hacminin 16 yılda 6 kat artarak 20 milyar doları aştığına dikkati çeken Özdebir, Afrika ülkelerindeki potansiyelin inanılmaz boyutta olduğunu söyledi. Türkiye iç pazarının büyük olmasından dolayı pek çok firmanın iç talep daralmadıkça dış pazarlara ilgi göstermediğini ve bunun önemli bir sorun olduğunu ifade eden Özdebir, “Bugün içinden geçmekte olduğumuz bu türbülans döneminde Türk sanayicisi, KOBİ’leri açısından Afrika çok önemli bir fırsattır, tüm firmalarımızın sonuna kadar bu fırsatları takip etmesi gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Tanzanya İş Konseyi Başkanı Aytaç Dinçer de “Afrika ülkeleri Osmanlı’dan beri ilişkilerimizin iyi olduğu ülkeler. Kıtada herkese göre iş var” değerlendirmesinde bulundu. l AA