Ekonomi KOBİ yatırımlarına 80 milyon $ kaynak

KOBİ yatırımlarına 80 milyon $ kaynak

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İş Leasing uluslararası finansal piyasalardan 2 yıl vadeli 30 milyon Amerikan Doları ve 40 milyon euro olmak üzere toplam 80 milyon Amerikan Doları tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Alınan sendikasyon kredisi başta KOBİ’ler olmak üzere her ölçekten firmaların yatırımlarını desteklemek amacıyla kullandırılacak.

KOBİ yatırımlarına 80 milyon $ kaynak

Bank ABC (Arab Banking Corporation) koordinatörlüğünde gerçekleşen sendikasyona başta Emirates NBD Limited olmak üzere çeşitli uluslarası banka ve finansal kuruluşlar katılım gösterdi.

Haberin Devamı

‘Katma değer yaratıyoruz’

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İş Leasing Genel Müdürü Mehmet Karakılıç, “Sağlanan kredi uluslararası piyasalarda İş Leasing’e ve Türkiye’ye duyulan güvenin devam ettiğinin göstergesidir” dedi. Karakılıç, şunları söyledi:

“Çeşitli banka ve finans kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen sendikasyona, Arab Banking Corporation liderlik etti. Leasing sektörünün en eski kurumlarından biri olarak sektörde 30. yılını tamamlayan şirketimizin temin ettiği bu değerli finansman kaynağını, daha önce yapmış olduğumuz şekilde müşterilerimizin istihadam ve katma değer yaratan projelerini desteklemek için kullanacağız.”

KOBİ yatırımlarına 80 milyon $ kaynak

Aktifleri 9.3 milyar TL

Karakılıç, “Şirketimiz 2017 yılında konsolide aktif büyüklüğünü yıl sonuna kıyasla yüzde 24 artırarak 9.3 milyar TL’ye, konsolide özkaynaklarını da yüzde 17 artırarak 975 milyon TL’ye yükseltti. Şirketimizin leasing portföyü 2017 yıl sonuna göre yüzde 18 oranında artarak 4.7 milyar TL’ye ulaşırken, takipteki kredileri yüzde 4.63 ile sektör ortalamasının altında kaldı” dedi. Karakılıç, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bu dönemde; müşteri tabanımızı artırarak leasing sektöründe en çok kira sözleşmesi imzalayan şirketler arasında yer aldık. 2017 yılında bizi tercih eden müşteri sayısında belirgin bir artış sağladık ve bu sayede müşteri pazar payımız yüzde 10.7’ye ulaştı. Türkiye’de faaliyet gösteren halka açık en büyük leasing şirketi olarak 2018 yılında da müşteri memnuniyeti ve verimlilik odaklı uygulamalarımız ile müşterilerimize sağladığımız hizmetin kalitesini artırmaya devam edeceğiz.

Leasing denilince akla ilk gelen Leasing şirketi olmayı hedefleyen kurumumuzun en önemli değeri güvenilir iş ortağı olmasıdır. Bizi tercih eden, bizi iş ortağı olarak gören müşterilerimize teşekkür ederim.”