Kobi 3.8 milyon KOBİ’ye dijital dönüşüm çağrısı

3.8 milyon KOBİ’ye dijital dönüşüm çağrısı

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

KOBİ’lerin dijital dönüşümle rekabette öne çıkacakları belirtildi.

3.8 milyon KOBİ’ye dijital dönüşüm çağrısı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığındaki İşimi Yönetebiliyorum Programı’nın beşinci yılındaki beşinci etkinliği Kayseri’de gerçekleşti. Orta Anadolu Girişim ve İş Dünyası Federasyonu (ORSİFED) ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

‘Fırsat sunuyor’

Türkiye’nin küresel rekabette sıçrama gerçekleştirmek için dijitalleşme ve yeşil dönüşümü kapsayan ikiz dönüşüm kaldıracını daha etkili kullanması gerektiğine dikkat çeken TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu, şöyle dedi: “Yüksek teknoloji kullanımı, yüksek katma değerli üretim ve markalı ihracat ile dış ticaret açığımızı azaltabilir, son 100 yıldır dünya ekonomisinden aldığımız yüzde 1’lik payı artırabilir ve yüksek teknoloji ihracatında yüzde 3’lük barajı aşabiliriz. Ülkemizin yaklaşık 270 milyar dolarlık dijital dönüşüm potansiyeli, yaklaşık 3.8 milyon KOBİ’mize dijital ekonomiye uyum noktasında çok önemli fırsatlar sunuyor.”

Kayseri’nin Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirten ORSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Soner Türküm de şunları söyledi: “Kayseri’de yaklaşık yüzde 98’i KOBİ olan 1.700 sanayi kuruluşu mevcut. Çok büyük bir çoğunluğu aile şirketi niteliği taşıyan KOBİ’lerimiz finansmana erişim, iyileşme, gelişme ve büyüme çabasını sürdürüyor.”

Haberin Devamı

Beşinci dönemi devam eden İşimi Yönetebiliyorum Programı, Nisan 2019 - Ekim 2023 tarihleri arasında çevrim içi ve yüz yüze eğitimlerle Türkiye’nin farklı illerinden 5 binden fazla KOBİ temsilcisine erişti. 320 KOBİ’ye ise dijitalleşme destekleri kapsamında ücretsiz e-ticaret ve e-ihracat altyapısı ile dijital pazarlama danışmanlığı desteği sağlandı.