Kobi Girişimleri ‘tutunduracak’

Girişimleri ‘tutunduracak’

12.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Birlikte Ticaret Ekonomisi Platformu BİRTEP’in startupların hayatta kalma ve sağlıklı büyüme oranlarını artırmayı hedeflediği yeni girişimi Startep Türkiye, faaliyetlerine başladı.

Girişimleri ‘tutunduracak’

Startup’lara yapılan yatırımların, sadece finansal destekle sınırlandırılamayacağını, yatırım anlayışının girişimleri tutundurma odağında yeniden tanımlanması gerektiğini vurgulayan BİRTEP CEO’su Kürşat Köz, grubun yeni platformu Startep Türkiye’de girişimcilere finansal ve deneyimsel yatırım hizmetinin sunulacağını ifade etti. Köz, “Girişimcilik ekosistemi, Türkiye’nin yeni büyüme modelidir. Girişimcilik ekosisteminin büyütülmesinin en önemli yolu da girişimlerin tutundurulmasıdır. Bu bilinçle ve sorumlulukla yola çıktık” dedi. Köz şunları söyledi:

Haberin Devamı

“BİRTEP’in öncelikle uzmanlaşmış olduğu sektörlerde başlatılan PropTech, AutoTech ve InsurTech tutundurma programlarına tohum öncesi, tohum, kuruluş ve büyüme aşamalarındaki tüm girişimler, 1 Eylül’e kadar başvurularını www.startep.com.tr üzerinden gerçekleştirebilecekler. 2024 yılının sonuna kadar hedef, gayrimenkul, otomotiv ve sigorta sektörlerinden birer girişimi sektöre kazandırmak ve sektörde tutundurmak olacak.”