Kobi ‘Usta işi’ kadınların

‘Usta işi’ kadınların

02.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bianca Boya Kurucu Ortağı Veysel Feyzoğlu, 2021’de piyasaya sürdükleri Bianca Stella’da kadın usta ve kadın girişimci sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

‘Usta işi’ kadınların

Özellikle mutfak, banyo ve mobilya boyamada kadınların çok daha başarılı olduğunu vurgulayan Feyzoğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Şu anda Türkiye genelinde 400’ün üzerinde kadın usta ile hizmet veriyoruz. Kadın ustaların birçoğu daha önce iş hayatına atılmamış ev kadınlardan oluşuyor. Bunun yanında öğretmen, memur ve iş kadını olan birçok ustamız var. Kadın usta sayımızı artırırken yaklaşık 5 bin kadına da workshop yapıldı, bunlardan bu işi kendine meslek yapmayı düşünenler de kadın boyacı olarak iş hayatına atıldılar.”

Kadın ustaların birçoğunun işini severek büyütmeye başladığını da sözlerine ekleyen Feyzoğlu, “Kadın ustalarımızı Bianca Stella Shop açması konusunda teşvik ettik. Şu anda yaklaşık 20 Bianca Stella Shop mağazamız var, bunların 19’unun sahibi kadın. Hedefimiz 2024 yılında 30, 2025 yılında da 50 shop mağaza daha açmak. Eğitim faaliyetlerimiz devam edecek ve 2024 sonunda hedefimiz toplamda 1000 kadın ustaya ulaşmak” dedi.