Ekonomi Koç’un 9 aylık kârı 3.8 milyar TL’yi aştı

Koç’un 9 aylık kârı 3.8 milyar TL’yi aştı

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Koç’un 9 aylık kârı 3.8 milyar TL’yi aştı

Koç Holding, 2018 yılının ilk 9 ayında konsolide bazda toplam 103.4 milyar TL gelir elde ederken, 3.8 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi. Finansal sonuçları değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Başarılı finansal sonuçlarımız ile ekonomimizin itici gücü olmaya devam ediyoruz” dedi. Çakıroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Koşullar ne olursa olsun, ülke ekonomisine değer katan, bizi daha rekabetçi kılan yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yılın ilk 9 ayında da kombine yatırımlarımız bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 37 artarak 6.4 milyar TL’ye yükseldi. Son 5 yılda yapmış olduğumuz 35 milyar liralık yatırım, ülkemize duyduğumuz güvenin somut bir göstergesidir. Piyasadaki zorlu koşullara rağmen disiplinli yönetim anlayışımız, dengeli portföyümüz ve güçlü bilançomuz ile başarılı finansal sonuçlara ulaştık. Şirketlerimiz uluslararası pazarlarda başarılı sonuçlar almayı sürdürdü ve ülkemize döviz kazandırmaya devam ettik.”

Beyaz eşya pazarında da Arçelik’in uluslararası başarılarına dikkat çeken Levent Çakıroğlu, “Arçelik, 9 ayda İngiltere, Romanya ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkede pazar payını artırdı. Arçelik, Avrupa’da Beko markasıyla beyaz eşya pazarının lideri” dedi.

Haberin Devamı

Ekonomiye katkı

Zorlu piyasa koşullarında ülke ekonomisine ihracat ile katkı sağlamanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Çakıroğlu, Koç Topluluğu Şirketleri’nin başarılı ihracat performansıyla bu konuda önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Çakıroğlu, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin ihracat şampiyonu olan Ford Otosan yılın ilk 9 ayında toplam gelirlerinin yüzde 81’ini yurtdışı pazarlardan sağladı. Ford Trucks da yeni çekicisi F-Max ile Hannover’de düzenlenen Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda ‘Uluslararası Yılın Kamyonu’ ödülüne layık görüldü. 50. yılını kutladığımız Tofaş da benzer şekilde ilk 9 ayda, gelirlerinin yüzde 79’unu yurtdışı pazarlardan elde etti. Yılın aynı döneminde, Koç Topluluğu olarak Türkiye otomotiv ihracatının yüzde 44’ünü gerçekleştirdik.”