Kol Germe Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Sık kilo alıp verme sonrasında yada tüp mide ameliyatları sonrasında vücudumuzun bazı bölgelerinde deformasyonlar meydana gelir. Kollarımızda bu bölgelerin başında gelir. Özellikle kısa kollu kıyafetler giyerken rahatsız oluruz. Bu durumun tedavisinde kol germe estetiği (brachioplasty) yada liposuction kullanılır. Bazende bu iki teknik birlikte kullanılarak estetik işlem yapılabilir. Kol germe ameliyatını tercih eden hastalar uygulamanın ardından kendilerini daha iyi hissetmekle kalmayıp kendilerine olan güvenleri artmakta ve kıyafet seçiminde daha özgür davranabilmektedirler.

Haberin Devamı

Kol Germe Estetiği

Derinin sarkma oranı ve deri altı yağ dokusunun kalınlığına bağlı olarak yapılacak ameliyat tekniğine karar verilir. Eğer deri altı yağ dokusunun miktarı fazla ile germe işlemi öncesinde kol gölgesine inceltme amacıyla liposuction işlemi uygulanır. Daha sonra sarkma derecesinin miktarına göre eğer deri bolluğu az ise koltuk altında iz kalacak şekilde germe işlemi uygulanır.

Post-Bariatrik cerrahi(tüp mide ameliyatı) geçirmiş çoğu kişide deri bolluğu miktarı fazla olduğundan kol boyundan dirsek bölgesine kadar deri fazlalığı mevcuttur. Eğer bu şekilde bir probleminiz varsa dirsek bölgesinden koltuk altına uzanan hat boyunca deri fazlalığının alınması gerekir. Bu durumda iz önden ve arkadan bakıldığında belli olmayacak şekilde kolun iç bölgesinde kalacaktır.

Liposuction ile Kol Estetiği

Vaser kol liposuction işleminde deri altındaki yağ tabakası özel bir işlemle eritilerek sıvı bir form kazanması sağlanır. Ardından sıvı form alan yağ emilerek dışarı çıkarılır. Son derece düzgün bir şekilde yağ azaltılması sağlandığından kolun estetik görünümünde de bir bozulma meydana gelmez.

Dirsek arkasından ve arka koltuk altı çizgisinden Milimetrik deliklerden yağın dışarı çıkarılmasının ardından üst kol bölgesinde belirgin bir incelme de meydana gelmektedir. Burada amacımız kalın yağ tabakasını azaltmak ve ağırlığı ile yerçekimine direnemeyip sarkan bölgenin yağ tabakasını azaltarak sarkamanın engellenmesi ve derinin kendini toplamasını sağlamaktır.

Haberin Devamı

Kol Germe Ameliyat Sonrası:

Ameliyat sonrası kanama ve sıvı birikimlerini engellemek için bu bölgeye lastik boru drenler konulabilir. Bunlar genellikle ertesi gün taburcu olmadan çekilir. Özellikle ameliyattan sonraki ilk günlerde kolların yüksekte tutulması önerilir. Ameliyat sahasında oluşabilecek şişme, ödem ve kanamaları azaltmak için baskılı bandaj uygulaması yapılır. Üç gün sonra kola şekil vermesi için kolu saran çorap şeklinde elastik bir bandaj uygulanır. Genellikle alınacak dikiş olmaz. 1 ay süre ile hareket kısıtlaması öneriyoruz ve 1 ay sonra sportif aktivitelere başlayabilirsiniz. Yürüme gibi aktivitelere hemen ameliyat sonrasında başlayabilirsiniz.

Liposuction Sonrası…

Kola sadece Liposuction işlemi uygulandıysa dren konulmasına gerek kalmadan ertesi gün yine taburcu olabilirsiniz. Yaklaşık 4-6 hafta ile baskılı korse kullanımını öneriyorum. 1 ay sonra sportif aktivitelere başlayabilirsiniz.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Haberin Devamı

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts