KOLAY DİYET NASIL YAPILIR

* Yemeğe önce salata veya çorba ile başlayın.

Salataya yağ yerine nar ekşisi, baharat veya yoğurt koyarak lezzet katın. Salata açlık hissinizi keser ve çabuk doymanızı sağlar. Salata yerken daha fazla çiğnemek doyurucu etki yapar. Yeşilliklerden oluşan salatalar düşük kalorilidir

*Yemeğe çorba ile başlarsanız, çorba tok hissetmenizi sağlar. Açlığınız çorba ile geçer, böylece ana yemeği daha az yersiniz. İçin de un, pirinç olmayan çorbalar daha düşük kalorilidir. Örneğin sebze çorbaları (domates, brokoli vs.)

Haberin Devamı

İçinde; un, pirinç, bulgur ve mercimek yoğun ise, 1 dilim ekmek yerine 1 kase çorba için. Yani 1 dilim ekmek yerine = 1 kase çorba içerek değişim yapın.

*Kolay diyet nasıl yapılır ; Çikolata yeme isteğinizi, bastırmak için ( özellikle regl döneminden önce ) içine 1 tane tatlandırıcı atarak, yağsız sütle kahve içebilirsiniz. Evde kendinize diyet yağsız sütle, çikolatalı puding yapıp günde 1 kase ( 150 gr ) ara öğünde yiyebilirisiniz.

% 70 kakaolu bitter çikolata, günde 2 kare yiyebilirsiniz.

Çikolatayı ağzınıza atınca çiğnemeyin, üst damağınıza yapıştırın ve yavaş yavaş ağızda eriterek yeme sürenizi uzatarak yiyin. Böylece 2 kare çikolatayla tatmin ve doygunluk daha fazla olur.

*Fast food ayda sadece 1 kez yiyin.
Hamburger, patates kızartması, sosisli sandviç gibi fast food tarzı yiyecekler çok fazla yağ ve kalori içerir. Bu yüzden bunları yememelisiniz veya ayda sadece 1 kere yiyebilirsiniz. Bunlardan uzak kalırsanız kilo almazsınız.

Kolay diyet nasıl yapılır ; Yemekten hemen sonra tatlı veya meyve sakın yemeyin.
Canınız tatlı istediyse, yemekten 2 saat sonra ara öğün olarak meyve yiyin. Kuru meyveler, hurma , kayısı, erik. yaban mersini, goji berry tatlı yeme isteğinizi keser.

*Mutfağınızda sizi ayartacak zararlı yiyecekleri bulundurmayın. Hatta bunları hiç satın almayın. Akşam TV karşısında otururken, yağlı cipsler, bisküviler, dondurma, pastaneden alınmış kurabiyeler, hamur işleri, şekerler, kase kase kuru yemişleri yememek için hiç satın almayın. Bir süre sonra, bunlara olan alışkanlığınız biter.

*Daha çok su içme alışkanlığı kazanın. Su alışkanlığı kazanmak için her gün kendinize değişik lezzette su hazırlayın. Bir sürahi suyun içine salatalık, 2 dilim elma, 2 dilim limon, kuru karanfil, 4-5 taze nane yaprağı ekleyerek kendinizelezzetli su yapın ve gün boyu 3 litre su için.

Haberin Devamı

*Kolay diyet nasıl yapılır ; Hangi yiyeceklerin çok yağ ve kalori içerdiğini öğrenin. Onları çok seyrek ve az porsiyon tüketin. Metabolizma hızınızı artıran yiyecek ve içecekleri öğrenin onları da her gün ve düzenli tüketin.

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

www.slimmingcenterestetik.com

Facebook : slimmingcenterestetik

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş