Makyaj Kolay günlük makyaj

Kolay günlük makyaj

31.01.2018 - 11:05 | Son Güncellenme:

Neredeyse her kadının günlük rutininde kendine yer bulan makyaj, bazı kadınlar için günde birkaç saatlik bir serüvene dönüşebiliyor. Aslında ayna karşısında o kadar vakit geçirmeden hızlıca günlük bir makyaj yapmak çok kolay.

Kolay günlük makyaj

Günlük hayatta çoğu kadının en büyük isteklerinden biri olan kısa sürede en iyi makyajı yapmak, düşünüldüğü kadar zor değil. Sadece birkaç noktaya dikkat ederek, çok kolay günlük ve şık bir makyaj elde edebiliriz.

Haberin Devamı

Önce cilt bakımı

Her ne kadar acil bir durum olduğunda acele etmek zorunda kalsanız bile, kesinlikle makyajdan önce makyaj altı kreminizi sürüp cildinizi nemlendirmeyi unutmamalısınız. Unutmayın, makyajınıza ne kadar özeniyorsanız cildinize de o kadar önemsemeniz gerekiyor. Onu kuru ve yağlı bir şekilde bırakmamalı ve makyajınızı gün sonunda çıkarttıktan sonra da hemen yüzünüzü nemlendirici kreminizle kremlemelisiniz.

Bb krem, cc krem veya fondöten

Cildinize günlük makyajda çok fazla fondöten sürmeniz tavsiye edilmemekle birlikte, cilt tipinize göre bb veya cc krem tercih ederek yüzünüzde daha kolay bir canlılık ve pürüzsüzlük yaratabileceğinizi söyleyebiliriz. Böylece yüzünüzde fondöten gibi ağır bir makyaj malzemesi değil, daha hafif ve cildi besleyen bir malzeme kullanmış olursunuz. Tabii ki bu fondöteni, cc veya bb kremi cilt tipinize uygun şekilde almanız gerekiyor.

Göz altı morlukları ve göz makyajı

Haberin Devamı

Kadınların korkulu rüyası olan göz altı morluklarınızı, günlük makyajınızda saklamanız en doğrusu olacaktır. Bu sizin kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Günlük makyajda göz makyajınızı çok abartmadan, daha pastel renkler kullanarak –mevsimlere göre renk seçimleri değişiklik göstermelidir- gözlerinizi daha alımlı ve çekici hale getirebilirsiniz.

Daha sonra isteğe bağlı bir kalem veya eyeliner çekebilirsiniz. Ardından kirpiklerinizi kıvırıp bir rimel yardımıyla belirginleştirebilirsiniz. Göz makyajınızda yapmanız gereken sonişlem ise beyaz kalem ile kaşlarınızı belirtmek olmalıdır.

Allık, aydınlatıcı ve ruj

Günlük hayatta hızlı bir makyaj yapıldığında yüzü çok fazla bronzlaştırmaya gerek yoktur, bu yüzden elmacık kemiklerinize uygulayacağınız allık ve aydınlatıcı size gün içinde yeterli olacaktır. Göz makyajınıza uygun bir rujla -çok koyu bir göz makyajı ise daha mat ve şeftali tonları, eğer daha açık bir göz makyajı ise koyu tonlar tercih edilebilir- makyajınızı bitirebilirsiniz.

Tüm bu adımlarla sadece 15 dakikadan az bir sürede makyajınızı yapabilir ve hazır olabilirsiniz.

Yazarlar