Cadde Kolon kanserine dikkat çektiler

Kolon kanserine dikkat çektiler

06.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ata Demirer, Deniz Çakır, Feridun Düzağaç ve Altan Erkekli, kolon kanserinde farkındalık yaratmak için kamera karşısına geçti

Kolon kanserine dikkat çektiler

Türk Gastroenteroloji Derneği (TGD) tarafından Antalya’da yapılan 34’üncü Ulusal Gastroenteroloji Kongresi’nde izletilen kısa bilgilendirme videosunda Ata Demirer, Deniz Çakır, Feridun Düzağaç ve Altan Erkekli kamera karşısına geçti. Kolon kanserine dikkat çekmek amacıyla çekilen videoda, beyaz tişört giyen ünlüler, kolon kanseri için uyarılarda bulundu. Düzağaç, “Poliplerin kolonoskopi ile erken saptanıp çıkarılması kanser gelişimini önler. Kolonoskopi yaptır şansı yakala” dedi. Çakır ise, “Kilolu olmak, hareketsiz yaşam, tütün ve aşırı alkol tüketimi kanser riskini arttırır. Devlet kuruluşlarında ücretsiz olan dışkıda kan testini yaptır, taramalarını başlat. Farkında ol, geç kalma” sözleriyle uyarıda bulundu.

‘Hayatı yakala’

Komedyen ve oyuncu Ata Demirer de, “50 yaşına gelmiş her sağlıklı insana ve ailesinde kolon kanseri bulunanlara, muhakkak kolonoskopi yapılmalıdır. Kolonoskopiden korkmayın, kanserden korkun. Farkında ol hayatı yakala” şeklinde konuştu. Film, Altan Erkekli’nin, “Çok geç olana kadar bekleme” cümlesiyle sona erdi.

Haberin Devamı