Gündem Kolu kanadı kırık adalet bekliyor

Kolu kanadı kırık adalet bekliyor

27.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocuk gelin Arzu Boztaş, üzerine ‘kuma’ getirilince boşanmak istedi. Eşinin pompalı tüfekle vurduğu 6 çocuk annesi Arzu, bacaklarını kaybetti, kollarını kullanamaz hale geldi. Cezaevinden Arzu’ya haber gönderen kocası şikâyetini almasını istedi...

Kolu kanadı kırık adalet bekliyor

14 yaşında evlendirilen, 14 yılda 6 çocuk sahibi olan, şiddetle geçen yıllara rağmen ekonomik özgürlüğü olmaması nedeniyle kendine ait bir yaşam kuramayan, son olarak üzerine “kuma” getirilmesini kabul etmeyince kocası tarafından bacakları ve kollarından av tüfeği ile vurulan Arzu Boztaş’ın adalet arayışı sürüyor. Boztaş’ı, yatak odasında önce dizkapaklarından sonra da ellerinin üzerine basarak dirseklerinden vuran kocası Ahmet Boztaş hakkında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan dava açıldı. Savcılığın, Arzu Boztaş için de hakaret nedeniyle soruşturma açtığı ancak takipsizlikle dosyayı kapattığı da ortaya çıktı. Yakında yargılanmaya başlanacak olan Ahmet Boztaş’ın ise cezaevinden Arzu Boztaş’a haber göndererek şikâyetçi olmamasını istediği, bu yolla az ceza almayı hesapladığı bildirildi.
Protez takılamıyor
Milliyet, Yozgat’ta, kocası tarafından bacak ve kol dirsek yerlerinden vurulan, iki bacağı kesilen 6 çocuk annesi 28 yaşındaki Arzu Boztaş’ın dramını daha önce gündeme getirmişti. Geçen Ekim ayında vurulan Boztaş’ın tedavi sürecinin halen Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde sürdüğü öğrenildi. Bacakları kesilen Boztaş’ın kollarının kurtarılması umudunun doğduğu, yakın zamanda bu nedenle 10 saat süren bir ameliyata girdiği bildirildi. Boztaş’ın kollarını kullanamaması halinde, koldan destek almadan protez kullanması mümkün olmadığından, bacaklarına da protez takılamayabileceği ifade edildi.
Boztaş’ın, devlet gözetimine alınan 6 çocuğu ile çocukların olumsuz etkilenmemeleri için halen telefonla görüşebildikleri de bildirildi.
Cezaevinden haber
Yıllarca şiddet uyguladığı Boztaş’ı boşanıp kendisi ile birlikte yaşamaya devam etmesi için ikna edemeyince vuran kocası Ahmet Boztaş’ın “düşük ceza” arayışı sürüyor. Savcılık ifadesinde “bir anlık sinirle” Boztaş’ı vurduğunu söyleyen Ahmet Boztaş’ın, olay günü eve dolu av tüfeği ve yedek mermilerle geldiği ortaya çıktı. Ahmet Boztaş, eşini, bir başka kadınla ilişkisinin bulunması, bu kadının hamile kalması ve kendisiyle evlenmek istemesinden kaynaklı tartışmalardan dolayı vurduğunu da kabul etti. Ahmet Boztaş, eşinin önce bu ilişkiyi onayladığını ancak daha sonra ilişkiden diğer kadının ailesini haberdar ettiğini anlattı. Boztaş, iki kadın ve çocuklarla birlikte birlikte yaşalayı arzuladığını ancak Arzu Boztaş’ın bunu istemediğini ve bu nedenle tartıştıklarını da kabul etti. Boztaş’ın, cezaevinden hastanedeki Arzu Boztaş’a haber göndererek “şikâyetçi olmamasını” istediği de bildirildi. Boztaş’ın, savcılığa pişman olduğunu söyleyerek, düşük ceza talebinde bulunduğu da ifade edildi. Boztaş, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanacak.
Takipsizlik verildi
Yozgat Başsavcılığı’nın, Arzu Boztaş’a hakaretler eden, vurulmasından sonra da kendisini suçlayarak, çocuklarının velayetini almak için uğraşan Ahmet Boztaş’ın yakınları için takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı. Savcılığın, Arzu Boztaş için de hakaret nedeniyle soruşturma açtığı ancak takipsizlikle dosyayı kapattığı da anlaşıldı.