Siyaset Komutanlardan kritik zirve

Komutanlardan kritik zirve

15.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, ABD ve Iraklı komutanlar arasında dün Ankara’da, Suriye ve Irak’taki gelişmelerin ele alındığı önemli bir üçlü askeri toplantı yapıldı.

Komutanlardan kritik zirve

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ev sahipliğinde karargahta gerçekleştirilen toplantıya Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Osman Ganimi, ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph L. Votel ile diğer ilgili komutanlar katıldı.

Haberin Devamı

Komutanların toplantısında; terör örgütü DAEŞ’in önemli ölçüde çökertildiği Irak’ın özellikle kuzeyindeki askeri durum ve gelişmeler ayrıntılı olarak ele alındı.

Tedbirler görüşüldü

Toplantıda; DAEŞ terörünün yanı sıra Irak’ın kuzeyinde törör örgütü PKK’nın etkinliği, İran’a bağlı milis gruplarının varlığı, referandum sonrası sıkıntı içine giren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki durum askeri açıdan değerlendirildi. Heyette yer alan Scaparotti’nin aynı zamanda NATO’nun askeri kanadı olan Avrupa Kuvvetler Başkomutanı olması nedeniyle NATO tatbikatındaki skandalın da ele alındığı yorumları yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı, dün akşam saatlerinde toplantıyla ilgili görüntüleri paylaştı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ev sahipliğinde; Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Osman Ganimi, ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrottı ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph L. Votel’ın katılımlarıyla, önceden planlı olduğu bildirilen toplantı 14 Aralık 2017 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında icra edilmiştir. Toplantıda; başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgedeki genel güvenlik durumu ve terör örgütleri ile mücadelede alınması gereken tedbirlerle ilgili hususlar görüşülmüştür.”