Geri Dön

Konak kebabı tarifi

Patlıcan, et ve patates püresinin birleşiminden oluşan konak kebabı tarifini sizinle paylaştık. Sofraların vazgeçilmezi olacak ve yeniden yapmak isteyeceğiniz konak kebabını mutlaka deneyin. İşte konak kebabı tarifi...

Konak kebabı tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 adet bostan patlıcanı
-Yarım kilo sotelik et
-2 tane kuru soğan
-2 tane köy biberi
-2 tane olgun domates
-1 yemek kaşığı yarı biber yarı domates salçası

Üzeri için:
-2 tane patates
-1 çay bardağı süt
-1 tane yumurta sarısı
-1 çay bardağı rende kaşar

Konak Kebabı Nasıl Yapılır?

-Patlıcanlar alacalı soyulur 2 cm kalınlıkta dilimlenir ve tuzlu suda 10 dakika bekletilir.

-Daha sonra kurulanıp tuz ve karabiberle tatlandırılıp ister sıvı yağda kızartılır.

-Etler ısıtılmış tavada veya tencerede sotelenir, içerisine küçük doğranmış biberler ve soğanlar eklenir.

-Sotelenmeye devam edilir. Daha sonra küçük doğranmış domatesler eklenir ve etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek çok harlı olmayan ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.

-Pişip pişmediği kontrol edilir ve ocağın altı kapatılır.

-Patatesler haşlanır ve ezilir, içerisine süt, yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı kaşar rendesi eklenir ve iyice ezilir.

-Patlıcanlar bir fırın kabına alınır ve üzerlerine pişmiş olan etler paylaştırılır.

-Onun üzerine patates püresi yayılır, eğer istenirse patateslerin üzerine 1'er tane çeri domates konulabilir.

-Pişmiş olan etlerin suyu fırın kabının dibine dökülür.

-Isıtılmış olan fırında 180°’de patlıcanlar pişene kadar pişirilir.

-Pişmesine yakın kalan kaşar rendesi üzerlerine paylaştırılır ve kaşar eriyince sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber