Ekonomi Konuşan fabrikalara 200 milyar $ yatırım

Konuşan fabrikalara 200 milyar $ yatırım

19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Konuşan fabrikalara 200 milyar $ yatırım

Rockwell Automation Ülke Direktörü Ediz Eren, “Tüm endüstriyel firmaların detaylı bir dijitalleşme stratejisi geliştirmesi ve nesnelerin interneti (IoT) yatırımı yapması gerekmekte. IoT’a yapılan harcamaların bu yıl yaklaşık 750 milyar dolar olacağını ve bu harcamalarda 200 milyar dolar ile üretim yapan şirketlerin lider konumda olacağını söyledi” dedi.

Haberin Devamı

Endüstriyel otomasyon şirketi Rockwell Automation düzenlediği ‘Innovation & Technology Forum’unda sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Forumda şirketin sektörlere yönelik çözümleri, otomasyon sektöründeki inovatif çalışmaları tanıtıldı.

Türkiye’de ilk kez

Türkiye’de ilk kez düzenlenen forumda dijital dönüşüm, artırılmış gerçeklik uygulamaları ve veri analitiği gibi konular konuşuldu. Etkinlik salonunun yanı sıra, iki farklı sınıfta ise ürün demoları kurularak uygulamalı olarak anlatıldı.

Şirket yöneticilerine yönelik yapılan oturumda konuşan Eren, şunları söyledi:

“Global tedarik zincirindeki gelişmelerle dünyanın dört bir yanındaki her üretici rakip konumunda. Bu rekabet ortamında şirketlerin hayatta kalma süresini uzatmak için verimliliğini artırması şart. Bugün gelinen noktaya baktığımızda, geçmişte hayal dahi edilemeyen çalışma yöntemlerine kavuşmak için sınırsız fırsatlar bulunuyor. Alanlarında lider konumda olan birçok şirket, IIoT stratejileri bağlamında ürün ve çözümlerde yenilikler, verimlilik artışı ve ekipmanların faydalarını artırarak kazanç sağlamaya başladı. Gelecek adımda ise tüm endüstriyel firmaların detaylı bir dijitalleşme stratejisi geliştirmesi ve Endüstriyel IoT yatırımı yapmaları gerekmekte.”

Haberin Devamı

Nesnelerin interneti

Ediz Eren, IoT’a yapılan harcamaların bu yıl yaklaşık 750 milyar dolar olacağını ve harcamalarda 200 milyar dolar ile üretim yapan şirketlerin lider konumda olacağını söyledi. Eren, şöyle konuştu:

“Dijital dönüşüm stratejileri ve şirketlerin bu dönüşüme hazırlık durumları ile ilgili 300 şirketin üst düzey yöneticileri ile bir araştırma çalışması yaptırdık. Bu araştırmada Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarındaki şirketler yer aldı. Tüm görüşmeler, objektif sonuçlar elde etmek için Rockwell Automation ismi verilmeden yapıldı. 2018 yılının eylül ayında sonuçlanan araştırmaya göre, şirketlerin yüzde 73’ü şu anda merkezi ya da lokal ekipler olarak dijital dönüşüm birimlerini oluşturmuş ya da oluşturma sürecindeler. Bu veriler ışığında her 4 firmadan 3’ünün şimdiden dijital dönüşüm ekibi var ya da olmak üzere diyebiliriz. Biz de dijitalleşme yolculuğuna zaman kaybetmeden başlamalıyız.”