Ekonomi ‘Konut alıcıları fırsatı kaçırmasın’

‘Konut alıcıları fırsatı kaçırmasın’

28.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hükümet tarafından konut piyasasını canlandırmaya yönelik atılan adımlar, gayrimenkul firmalarının ödeme ve indirim kampanyaları gibi pek çok fırsat, konut alımında tüketiciye büyük avantajlar kazandırıyor.

‘Konut alıcıları fırsatı kaçırmasın’

Gayrimenkul geliştiricilerin inşaat maliyetlerini de henüz fiyatlara yansıtmadığına dikkat çeken Bayramoğlu Yapı Grubu CEO’su İbrahim Bayramoğlu, KDV ve tapu harcı indirimleri ile Ziraat Bankası öncülüğünde başlatılan konut kredisi faiz oranlarını 0.98’e düşüren çalışmalar ile tüketici için konutta ‘fırsat dönemi’ oluştuğunu söyledi. Bayramoğlu, “Bu fiyatlar şu anda en dip fiyatlar. Tüketicinin alım yapması için hem koşullar çok iyi duruma geldi, hem de fiyatlar. 1963 yılında inşaat şirketi ve kereste fabrikamızın kurulmasıyla başladığımız yapı işlerinde bugüne kadar İstanbul’un pek çok noktasında çalıştık. Tüketici için her dönemin kendine göre fırsatları oluşuyordu. Şu anda yüksek kredi faizleri düşürüldü, gayrimenkul firmaları seçenekler sunuyor, ayrıca ekonomide yeni bir yükseliş dönemi başlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eylülde anahtar teslim

Tuzla’da Yayla Park Plus projesinin yapımının devam ettiği bilgisini veren Bayramoğlu, Kadıköy Bağdat Caddesi, Yakacık, Bahçelievler, Yenibosna, Esenyurt gibi bölgelerde de yakın zamanda projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

‘Konut alıcıları fırsatı kaçırmasın’

Daha önce Yayla Park Plus Evleri projesinin yanındaki arazide Yayla Park Evleri projesini de hayata geçirdiklerini hatırlatan İbrahim Bayramoğlu, “Yayla Park Evleri projemizi bitirdiğimiz gibi sattık. Yayla Park Plus Evleri’nde satışlar yüzde 10’u aştı. Eylül ayında anahtar teslimleri başlayacak” dedi. Ev sahibi olmak isteyen tüketicilere projelerinden örnek veren Bayramoğlu, şöyle devam etti:

“İlk projede 250 bin liraya 1+1 daire satıyorduk, yenisinde de bu fiyat satılan daire oldu. Halbuki maliyetler arasında yüzde 60’tan fazla fark var. Maliyet fiyata yansımadı. Bu nedenle şu andaki dönemin konut almak için tüm fırsatları barındırdığını söylüyorum. Tuzla özelinde ise, hem her yere yakın, hem kendi içinde bir inziva merkezi. Sahili, marinası, hava temizliğiyle bugünün ve yarının değeri en çok yükselen bölgelerinden. Pek çok büyük şirket de merkezlerini buraya taşıyor. Sağlık yapılanması artıyor. Arka arkaya eğitim kampusleri yapılıyor.”

Haberin Devamı

‘Konut alıcıları fırsatı kaçırmasın’
‘Minimum aidat’

Yayla Park Plus projesinde her keseye göre bir ödeme modelleri bulunduğunu vurgulayan Bayramoğlu, 2+1 daire fiyatlarının 380 bin liradan, 3+1 daire fiyatlarının 500 bin liradan başladığını ifade etti. Projelerin komple akıllı ev sistemiyle hayata geçirildiğini anlatan Bayramoğlu, “1+1 daireler sitemizde 1000 liraya kiraya veriliyor hemen. Aidat, benzer projelere göre düşük. Çünkü biz bitirdiğimiz proje oturana kadar her şeyini üstleniyoruz. En iyi hizmeti en düşük maliyetlere sağlıyoruz. Aidatları minimumda tutmaya özen gösteriyoruz. Kendisi oturmak için tercih edenlerin oranı yüksek. Yatırım için de bölgede öne çıkıyoruz” diye konuştu.