Gündem Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Konut kredisi nasıl hesaplanır?

11.05.2018 - 19:00 | Son Güncellenme:

Ziraat Bankası’nın konut kredisi oranını 0.98 olarak sabitlemesinin ardından ev almak isteyenler konut kredisini nasıl hesaplayacak? Hesaplama sırasında nelere dikkat etmeleri gerekiyor? Konut kredisi alırken banka nelere dikkat ediyor?

Konut kredisi nasıl hesaplanır

Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Haberin Devamı

Ev sahibi olmak isteyenler birikmiş para yetmediği zaman bankaların konut kredilerini kullanmak istiyor. Bu sırada birikmiş paranızın yanı sıra çekmek istediğiniz miktarı belirleyin. Bu miktarı belirlerken maaşınıza da dikkat etmelisiniz. Ve kaç aylık bir konut kredisi kullanmak istediğinizi önceden belirleyin. Çünkü kredilerde ödeme süresi uzadıkça faizler de yükselir. Bunun dışında kredi çektiğinizde hayat sigortası adı altında kullanacağınız krediden kesinti olacaktır. Bunun sebebi ise kredi kullanan kişinin başına bir şey geldiği zaman banka kendini güvence altına almak istiyor. Ve kredinin kalan kısmını da sigorta şirketinden tahsil ediyor. Konut kredisi kullanmak için bankaya gitmeden internet üzerinden de hesaplama yapabilirsiniz. Bunun için bankalarının kendi siteleri dışında sitelerde de mevut. Bu sitelerde kullanacağınız krediyi belirlemeniz gerekiyor. Bireysel kredi, araç kredisi, konut kredisi gibi şıklardan birini seçerek işleme başlayabilirsiniz. Çekeceğiniz miktarı belirledikten sonra kaç aylık ödeme planı yapmak istediğinizi belirtmelisiniz. Sonra size sorulan aylık gelirinizin ne kadar olduğu cevapladıktan sonra kredi hesaplama yapılır. Bu işlemler sırasında vereceğiniz bütün soruları doğru cevaplamaya özen gösterin.

Haberin Devamı

Hesaplama sırasında nelere dikkat etmelisiniz?

Kredi hesaplamak için internet üzerinden yaptığınız işlem sırasında verdiğiniz cevapların doğru olduğuna ve sitenin ne kadar güvenilir olduğuna dikkat ediniz. Arama motorunda üstlerde çıkan site kullanıcılar tarafından en çok kullanılan bir sitedir. Bu tarz siteleri kullanabilirsiniz. Kredi hesaplama gibi siteler adı altında çok fazla sitede mevcuttur. Sosyal medya üzerinden kredi hesaplama sitelerine de dikkat etmelisiniz. Bunların dışında kredi hesaplamak için girdiğiniz sitelerde size uygun bir kredi çıkmıyorsa biraz beklemelisiniz. Ya da faiz oranlarının en düşük olan bankalarla iletişime geçebilirsiniz. Çünkü kredi hesaplamak için sitelere her girdiğinizde ve kredi sorgulama işlemi yaptığınızda size ait olan kredi puanınız düşecektir. Bu yüzden de böyle bir şey olmaması için yılda iki ya da üç kereden fazla kredi sorgulama yapmayın.

Haberin Devamı

Konut kredisi alırken banka nelere dikkat ediyor?

Konut kredisi alırken bankaların da kendilerine göre kriterleri vardır. Bankalar kredi verirken krediyi kullanacak olan kişinin yaşına da bakar. Yaşı 65’ten yüksek olanlara kredi kullandırmaz. Bunun nedeni ise ani ölüm meydana gelmesi ihtimalinin yüksek olması ve krediyi karşılayacak kimsenin olmayışıdır. Banka kredi kullanacak kişinin aylık gelirine ve daha önce çektiği kredileri düzenli yatırıp yatırmadığına da bakar. Kredi sicilinizde bir sorun olduğu zaman banka size kredi vermez. Ya da aldığınız maaş çekmek istediğiniz kredinin çok üstünde bir rakamsa da kredi kullandırmaz. Daha önceden çektiğiniz bir kredi mevcutsa ve hala ödemeye devam ediyorsanız kredi çekebilirsiniz. Bu krediyi çekerken maaşınızın iki krediyi karşılamasının dışında banka, sizinde yaşamsal ihtiyaçlarının da karşılamasına bakar. Emekliler ise maaşlarının 4 ya da 5 katı para çekebilir.