Ekonomi Konutta ‘banka’ yine yükselişte

Konutta ‘banka’ yine yükselişte

17.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Bankası’nın desteği ile hazırlanan ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ ve ‘REIDIN Emlak Endeksi’ Eylül ayı sonuçları açıklandı.

Konutta ‘banka’  yine yükselişte

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre; stok erime hızının yüzde 2.7 olduğu Eylül ayında, fiyat artışı bir önceki aya göre yüzde 0.34, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11.55 oranında gerçekleşti.

Türkiye genelinde 68 ili kapsayan ‘REIDIN Emlak Endeksi’ Eylül ayı sonuçlarına göre ise konut fiyatlarında, bir önceki aya göre yüzde 0.79 oranında artış yaşandı. Eylül ayında metrekare başına konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir yüzde 2.07’lik oranla Bursa oldu.

‘Yüzde 40’a yükseldi’

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, “Markalı konut projelerinden konut satın alan tüketiciler, son aylarda peşinat, senet ve banka kredisi seçeneklerinden en fazla senet kullanımını tercih etti. Ancak son 6 ayın ortalamasına baktığımızda, yüzde 48 olan senet kullanım oranının Eylül ayında yüzde 37’ye gerilemesi ve son 6 aylık ortalaması yüzde 32 olan banka kredisi kullanım oranının da yüzde 40’a yükselmesi ile oranların yer değiştirdiğini, dolayısıyla tüketicinin yeniden bankalara yöneldiğini görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı