Ekonomi Konutta ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’

Konutta ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’

28.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul sektörü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteği ile konutta yeni bir kampanya başlatıyor.

Konutta ‘Türkiye  İçin Kazanç Vakti’

‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ adı verilen kampanya bugün başlarken, 31 Ekim’e kadar sürecek. Kampanyada konut fiyatlarında yüzde 20’ye varan indirimler yapılacak. Yine kampanya ile yüzde 2.75’e kadar çıkan konut kredisi faizleri 120 ayda 0.98’e çekildi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önemli katkı sunduğu kampanyada; Emlak Konut GYO, İlbank, KİPTAŞ, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyeleri yer alıyor.

Destek büyüyecek

Sektörün temsilci örgütlerinin katılımıyla hayat bulan kampanyaya bu birliklere üye olmasa da pek çok firmanın katkı sunması bekleniyor. İlerleyen günlerde kampanyaya dahil olan şehir ve proje sayısında büyük artışlar yaşanması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kampanya detaylarını bu sabah birlik temsilcilerinin de katıldığı toplantıda açıklayacak.

Haberin Devamı

TOKİ’den arsa satış atağı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Nevşehir, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde toplam 1 milyon 884 bin metrekare büyüklüğünde 176 adet arsayı satışa sundu. Muhammen bedeli yaklaşık 974 milyon lira olan arsalar ‘açık artırma’ yöntemi ile satılacak. Müzayede 11 Eylül 2018 tarihinde, saat 13:30’da TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkezinde ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek. Satışa sunulan arsalardan bazılarının özellikleri:

Ankara: Etimesgut Eryaman’da sağlık ocağı ve ilk yardım merkezi, Yapracık’ta konut, Çankaya Çayyolu’nda gelişme konut alanı, Mamak’ta ticaret, akaryakıt istasyonu, Pursaklar Saray’da konut, Yenimahalle Yakacık’ta küçük sanayi sitesi, Yuva’da konut, Sincan Saraycık’ta konut+ticaret niteliğinde imarlı arsalar.

İstanbul: Kayabaşı’nda özel sağlık, İkitelli’de konut dışı kentsel çalışma, Büyükçekmece’de konut imarlı arsalar.

İzmir: Narlıdere’de konut + ticaret + özel eğitim + cami + park niteliğinde imarlı arsa.

Büyük indirim 21 Eylül’de başlıyor

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi başlıyor. TOKİ’den yapılan açıklamada, indirim kampanyasına başvuruların 21 Eylül’de başlayacağı belirtildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenlendiğini ifade etti. Turan, bu yöndeki büyük talepler üzerine 2018 yılı için indirim kampanyasının ikincisini düzenlemeye karar verdiklerini aktararak, kampanyada indirim oranını yüzde 24’e çıkardıklarını, son başvuru tarihinin 19 Ekim olduğunu kaydetti. Turan, “Vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra söz konusu indirimden yararlanılması mümkün olmayacak” diye konuştu.