Ekonomi Köpek balığı avcılığı yasak

Köpek balığı avcılığı yasak

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Köpek balığı avcılığı yasak

Ticari amaçlı avlanması yasak su ürünleri türlerine köpek balığı ve mantalar eklendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Ege Denizi’nde yer yasakları kapsamında, Muğla’nın Güllük Körfezi’nde, İncegöl Burnu ile Çamca Burnu arasında çekilen hattın doğusunda kalan alanda sürütme ve çevirme ağlarıyla su ürünleri avcılığı yapılamayacak.

Süngere izin

Karadeniz’de de yer yasakları çerçevesinde Ordu Giresun Havaalanının bulunduğu belirlenen koordinat noktalarını birleştiren alan içinde su ürünleri avcılığına yasak getirildi.

Avlanması yasak türlerden ticari deniz süngerleri çıkarılarak, köpek balığı (12 türü) ve vatoz türlerini de içeren mantalar eklendi. Lagünlerde belirlenen ve ilan edilen zamanlarda avcılık yapılması yasaklandı. Yaşamlarının bir kısmını denizlerde geçiren türlerin lagünlerdeki avcılığında, sazangiller için getirilen zaman yasakları uygulanmayacak. Bu türler için lagüne özel zaman bakımından getirilen düzenleme varsa bu düzenlemeler, yoksa aynı tür için denizlerde getirilen zaman yasakları geçerli olacak.

Haberin Devamı

Kıyıdan olta takımlarıyla yapılanlar hariç olmak üzere Fethiye Limanı’nda Fethiye Adası Feneri ile Paçarız Burnu’nu birleştiren hattın doğusunda kalan alan ile Boncuk Koyu-Karaca Limanı’nda Domuz Burnu ile Andızlı Burnu’nu birleştiren hattın doğusunda kalan alanda avcılığa yasak getirildi.