Gündem KORAL, sınırda göreve başladı

KORAL, sınırda göreve başladı

30.11.2015 - 11:07 | Son Güncellenme:

Sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesinin ardından Moskova'nın Suriye'ye S-400 füze sistemi yerleştirmesi, Ankara'yı da hava savunma sistemleri konusunda harekete geçirdi.

KORAL, sınırda göreve başladı

Tehdit oluşturan füze, uçak ve radar sistemlerini, sinyal karıştırma özelliği ile etkisiz hale getiren, ASELSAN yapımı "KORAL" adlı yerli hava savunma sistemi, Suriye sınır hattına sevk edilerek aktif hale getirildi.

Haberin Devamı

Milli üretim olan KORAL Hava Savunma Sistemi, 100 kilometre menzili sahip. Araç üzerine entegre edilerek kullanılabilen mobil sistemde, iki farklı unsur bulunuyor. Bu unsurlardan ilkini Radar Elektronik Destek Sistemi (KORAL-ED), diğerini ise Radar Elektronik Taarruz Sistemi (KORAL ET) oluşturuyor.

İZMİR'DE DEVREDEYDİ

Akşam'ın haberine göre sistem, tehdit oluşturan füze, uçak ve radarların yön sistemlerini sinyal karıştırma özelliği ile etkisiz kılıyor. ASELSAN'ın ürettiği ve 2015 tarihinde TSK'nın envanterine giren KORAL ilk olarak Ege'deki ihlallere karşı İzmir'de devreye sokulmuştu.

HAVA KUVVETLERİ'NİN ETKİNLİĞİ ARTACAK

Koral Kara SOJ Sistemi'nde araçlar birbirinden 500 metre uzaklıkta fiber optik kablolar sayesinde irtibata geçebiliyorlar. Radar Elektronik Destek (KORAL ED) araçları düşman radar yayınlarını tespit ettikten sonra tüm bilgiyi Radar Elektronik Taarruz (KORAL ET) Sistemine iletiyor. Sistemde hedef düşman radarlarını karıştırıyor veya köreltiyor.

Haberin Devamı

KORAL ED aracı üzerinde iki anten ve operatörlerin görev yapacağı alan, nükleer, biyolojik ve kimyasal tehditlere karşı korumalı şelter yer alıyor. Büyük anten düşman radar yayınlarını tespit ederken, küçük anten düşman radarlarının konumunu hassas bir şekilde tespit ediyor.