Ankara Kore Gazisinin Madalyası Oğluna Takıldı

Kore Gazisinin Madalyası Oğluna Takıldı

17.03.2018 - 12:55 | Son Güncellenme:

.

Kore Gazisinin Madalyası Oğluna Takıldı

KOCAELİ (AA) - Gölcük ilçesinde geçen yıl kasım ayında 88 yaşında vefat eden Kore gazisi Yaşar Kandemir'in gazi madalyası, oğlu Necmi Kandemir'e takıldı.

Haberin Devamı

Gölcük Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Aslan, Kore gazisi Yaşar Kandemir'in'in oğlu Necmi Kandemir’i dernek binasında konuk etti.

Aslan, geçen kasım ayında vefat eden üyeleri Kore gazisi Yaşar Kandemir'i her zaman hatırlamak için gazi madalyasını oğlu Necmi Kandemir’e takmak için konuk ettiklerini belirterek, "Aramızdan ayrılan hiçbir gazi üyemizi unutmayız. Her zaman anıları bizimledir. Kandemir'in gazi madalyasını oğlu Necmi Kandemir’e takıyorum." diye konuştu.

Necmi Kandemir ise baba dostlarına teşekkür ederek, "Kore gazisi astsubay babam Yaşar Kandemir 88 yaşında geçtiğimiz kasım ayında aramızdan ayrıldı. Türk askerinin Kore Savaşı'nda gösterdiği kahramanlık nedeniyle babama gazi madalyası verilmişti. Babam bu madalyayı gururla taşıdı. Aynı zamanda Dedem Şükrü Kandemir İstiklal Savaşı gazisi idi. Ben de babamın madalyasını ömrümün sonuna kadar taşıyarak muhafaza edeceğim." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Aslan daha sonra Kandemir'e, babasının gazi madalyasını taktı.