Dünya Kore hazırlıkları tam gaz

Kore hazırlıkları tam gaz

01.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’la Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki olası zirvenin gerçekleştirilebilmesi için diplomatik girişimler ve hazırlıklar sürüyor. Kim Jong-un’un sağ kolu olarak bilinen Kim Yong-chol, dün ABD’de Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü.

Kore hazırlıkları tam gaz

20 yıla yakın süredir ABD’ye gelen en üst düzey Kuzey Koreli yetkili olan General Kim Yong-chol, Pompeo ile 12 Haziran’da düzenlenmesi planlanan ancak Trump’ın iptal ettiği zirvenin kaderini görüşüyor. Kuzey Koreli üst düzey yetkilinin, bugün başkent Washington’a geçmesi ve Başkan Donald Trump’la görüşmesi bekleniyor. ABD Başkanı da dün yaptığı açıklamada, Kuzey Koreli heyetin kendisine Kim Jong-un’dan bir mektup ileteceğini ve bu mektubu sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Trump zirvenin gerçekleşme ihtimaliyle ilgili sorulara “Çok olumlu olacağını düşünüyorum. Görüşmeler oldukça olumlu” şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı

‘Bir tane yetmez!’

Zirvenin bir anlamı olmasını istediğini ifade eden Trump, “Her şey her görüşmede hallolmayacak. Belki ikinci veya üçüncü görüşmeler olabilir. Ya da hiç olmaz. Ama bunun emin ellerde olduğunu söyleyebilirim” dedi. Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders da, iki liderin gelecek ay görüşme hazırlığında olduğunu doğruladı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Singapur’da yapılması muhtemel zirveyle ilgili hazırlıklarını “aktif bir şekilde” sürdürdüğünü açıklamıştı. Trump, 24 Mayıs’ta, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a bir mektup yazarak son açıklamalarındaki “öfke ve açık düşmanlıktan” dolayı 12 Haziran’da iki lider arasında Singapur’da yapılması planlanan zirveye katılmayacağını belirtmişti. Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Kye-gwan, 25 Mayıs’ta, Trump’ın zirveyi iptal etmesine rağmen ABD ile görüşmelere açık olduklarını söylemişti. Trump, aynı gün, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile bir araya geleceği bir zirveye hala açık olduğunu ve 12 Haziran’da dahi bu buluşmanın mümkün olabileceğini ifade etmişti.

Haberin Devamı

Kore hazırlıkları tam gaz

O Kim, bu Kim değil!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmesi “yılan hikayesi”ne dönen ABD Başkanı Donald Trump, televizyon yıldızı Kim Kardashian ile görüştü. Kardashian’ın, uyuşturucu suçundan ömür boyu hapis cezası alan ve 21 yıldır cezaevinde olan 5 çocuk annesi mahkum Alice Marie Johnson’ın affedilmesi için Trump’la görüştüğü bildirilirken, ABD Başkanı, görüşme sonrası Twitter hesabından Kardashian’la birlikte çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı ve “Kim Kardashian’la bugün hapishane reformu ve cezalandırma hakkında konuştuk” mesajını yazdı. Bu mesaj ve Kim Kardashian ile görüşme, sosyal medyada esprilere neden oldu.