Siyaset ‘Korkmadan meselenin üzerine gitmeliyiz’

‘Korkmadan meselenin üzerine gitmeliyiz’

25.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Barzani’nin gerçekleştireceği gerçek bir referandum değil, bir çadır tiyatrosu kumpanyasıdır.

‘Korkmadan meselenin  üzerine gitmeliyiz’

Türkiye’nin üzerine düşen ise korkmadan, çekinmeden meselenin üzerine gitmektir. Aksi takdirde bu politik omurgasız, kendisine hedef olarak ‘Diyarbakır’ı karıştırmayı’ seçecektir” dedi.

Haberin Devamı

Adan, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

ÇADIR TİYATROSU: Pazartesi Barzani’nin gerçekleştireceği gerçek bir referandum değil, bir çadır tiyatrosu kumpanyasıdır. Beyninin karanlık köşelerinde oynaşan hain plan ise, önce elaleme bulaşıp, sonra sırtını yasladığı ağasına koşan bir mahalle kopili edasıyla, küresel güç dengelerine sığınmaktır.

TÜRKİYE’YE DÜŞEN GÖREV: Türkiye’nin üzerine düşen ise korkmadan, çekinmeden meselenin üzerine gitmektir. Aksi takdirde, Kerkük, Musul ve bütün Türkmeneli Barzani’nin oyuncağı haline gelecek; Türkiye’yi sindirdiğini düşünen bu politik omurgasız, bu kez daha önce de belirttiği gibi kendisine hedef olarak ‘Diyarbakır’ı karıştırmayı’ seçecektir. Fırsat bulduğunda yaptıkları, yapacaklarının habercisidir. Irak’ta Saddam düşer düşmez Kerkük nüfus ve tapu daireleri yağmalayan Barzani, yıllar sonra gerçekleştirmeyi düşündüğü işgalin sosyo-kültürel engellerini ortadan kaldırmak istemiştir. Yankee’nin yancısı Barzani, o gün sadece evrak kağıtlarını değil Türkmenlerin hak iddialarını, Kerkük’ün Türk kimliğini, bizim varlığımızın resmî kayıtlarını ve devlet ciddiyetimizi yakmıştır.

Haberin Devamı

BU KEZ TEHLİKE ANADOLU TOPRAKLARI: Barzani’nin kirli referandum planı, gündelik telaşlarımız, oy pusulalarımız, ev faturalarımız arasında kaybolup gidecek bir gündem maddesi değildir. Susarsak Balkanlar’da, Kırım’da, Ahıska’da, Kafkaslar’da olan bir daha olacaktır. Üstelik bu kez yaralı kardeşlerimizin sığınacağı Anadolu topraklarının bizatihi kendisi de tehlike altına girecektir.

l ANKARA Milliyet