İzmir Korkuluk Festivali Başladı

Korkuluk Festivali Başladı

19.05.2017 - 18:22 | Son Güncellenme:

İzmir'de, kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerleri korumak amacıyla düzenlenen festival başladı

Korkuluk Festivali Başladı

İZMİR (AA) - İzmir'in Urla ilçesi Barbaros köyünde, kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerleri korumak amacıyla düzenlenen 2. Korkuluk Festivali başladı.

Haberin Devamı

Kaybolan değerler üzerinde farkındalık yaratmak, tarımsal üretimi artırmak ve Barbaros köyünü markalaştırmak hedefiyle hazırlanan Korkuluk Festivali'nin (Barbaros Oyuk Festivali) açılışı için bir araya gelen köy halkı ve ziyaretçiler, festival için yapılan "oyuk" olarak adlandırılan el yapımı yaklaşık 400 korkuluktan bir kısmını yanlarında taşıyarak, köy sokaklarında dolaştı.

Kortej yürüyüşünün ardından ziyaretçiler, stantları ve etkinlik kapsamında açılan kırkyama, resim, fotoğraf ve çeyiz sergilerini gezdi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, geçen yıl ilkini düzenledikleri festival sayesinde hem Urla'ya hem de Barbaros köyüne dünyanın birçok yerinden konuğun geldiğini, bu sene de yine aynı çoşku ve kalabalığı yaşamak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Köylerin kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerlerini canlandırmayı hedeflediklerini belirten Festival Komitesi Başkanı Demet Küçükkayalar, “Yöresel adı “oyuk” olan ve tarlaları korumak amacıyla kullanılan korkuluğu festivalin simgesi olarak belirledik. Simgeye yüklediğimiz anlam, ürünü korumanın ötesinde gelenekleri, çevreyi ve kültürel değerleri korumaktır. Festivalimiz kaybolan değerler üzerinde farkındalık yaratmayı, üretimi artırmayı ve Barbaros’u markalaştırmayı amaçlıyor.” dedi

Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde en güzel korkuluğun seçileceği yarışmada, köy dışından da talep olması dolayısıyla köy sakinleri ve misafirlerin iki ayrı kategoride yarışacağı bildirildi.

Ayrıca bahçe-avlu, yöresel tatlar yarışmasının düzenleneceği festivalde, kırkyama, resim, fotoğraf ve çeyiz sergileri açılacak. Geçen seneden farklı olarak bu yıl 'Keçiden süt sağma" ve "Kuyudan su çekme" yarışmaları da gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek festival kapsamında hazırlanan korkuluklar, köyün farklı yerlerinde yaz ayları boyunca sergilenmeye devam edecek.