Eğitim Korsan öğrenci servislerine dikkat!

Korsan öğrenci servislerine dikkat!

05.09.2017 - 12:28 | Son Güncellenme:

Okulların açılmasına az bir zaman kala servis arayışında olan velilerin korsan okul servislerine dikkat etmesi gerektiği vurgulanıyor. Veliler servis seçimi yaparken nelere dikkat etmeli?

Korsan öğrenci servislerine dikkat

Her eğitim öğretim dönemi başlangıcında, okula uzak mesafede oturup, çocukları servis kullanmak zorunda kalan velileri aynı problem karşılıyor. Çocuklarının ev ve okul arasında güvenle seyahat etmesini isteyen veliler servis konusunda pek çok sıkıntı yaşıyor. Son dönem sıkça yaşanan servis kazaları ve belli başlı güvenlik ihlalleri velilerin servis şirketi seçme konusunda işlerini zorlaştırıyor.

Haberin Devamı

Herhangi bir şirketle sözleşme imzalamadan önce belli başlı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Velilerin öncelikle aracın tüm belgelerini kontrol etmeleri gerektiğini açıklayan uzmanlar, Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde yapılan bazı değişikliklerle velilerin sözleşme imzaladığı servis şirketinden daha sonra vazgeçme hakkına sahip olduklarına vurgu yapıyor. Ayrıca 26 yaşından küçüklerin artık servis sürücülüğü yapamayacağı ve en az 5 senelik E sınıfı veya en az 7 senelik B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerektiği belirtilmiş. Tüm bunların yanında servis soförleri 5 yılda bir bedensel ve psikolojik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren raporları yetkililere iletmek zorunda olacaklar. Bu şartlar sağlanamadığı takdirde veliler tek taraflı olarak sözleşme feshetme hakkına sahip olacak.