Siyaset ‘Korumasız bırakıldık’

‘Korumasız bırakıldık’

23.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta şehit cenazesinin ardından uğradığı saldırının, TBMM’de komisyon kurularak araştırılmasını isteyecek.

‘Korumasız bırakıldık’

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen TBMM Başkanvekili Levent Gök, özetle şöyle konuştu: “Adeta arenada aslanların önüne atılan insanlar misali, yüzlerce insanın tepkisinin yoğunlaştığı ve bu tepkilerin artık fiziki saldırılara dönüştüğü bir ortamda korumasız, çaresiz bırakıldık. Olay 5-6 kişinin gözaltına alınmasıyla, ‘bu iş burada bitti’ denilecek hadise değildir. Azmettiricileri mutlaka bulunmalı, hesap sorulmalıdır. Olay organize bir terör eylemidir. Sivas Madımak olaylarının bir benzeridir. Bir linç girişimidir. Devletin güvenlikten sorumlu bütün organları olayı önlemek bir yana ülkenin ana muhalefet liderini ve TBMM Başkanvekili’ni koruyamamıştır. Bu hadiseyi önleyememeyi Türkiye dünyaya anlatamaz.”

Haberin Devamı

Öte yandan olay esnasında Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunan Levent Gök’ün de saldırıya uğradığına dair görüntüler ortaya çıktı. Gök, görüntüleri Twitter’dan paylaştı.

‘Önerge vereceğiz’

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP’li 60 milletvekiliyle düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin’in istifa etmesi gerektiğini savundu.

Meclis’te saldırıya ilişkin araştırma komisyonu kurulması için önerge verileciğini açıklayan Özkoç, “Provokatörleri uzaklaştıran bir emniyet müdahalesi maalesef sağlanmadı. Tamamen öldürmeye kast edilen bir saldırıydı. Devletimizin yapamadığı kucaklamayı milletimiz yapmıştır. Bunu bu noktaya getiren kişiler yasalar karşısında hesap vermeliler” diye konuştu.