Moda Kot ceket nasıl temizlenir?

Kot ceket nasıl temizlenir?

17.01.2018 - 14:57 | Son Güncellenme:

Rahatlıklarıyla günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan kot ceketler, hassas yapıda oldukları için yanlış yıkama ve kurutma yöntemleri sonrası yıpranır ya da renklerini kaybederler. Hatta kot ceketler, yıkama sıcaklığından dolayı çekerek iyice kullanılmaz hale de gelebilir. Peki, kot ceketleri temizlemenin en uygun yolu nedir? İşte cevabı...

Kot ceket nasıl temizlenir

Popülerliğini hiç kaybetmeyen kot ceketler gündelik kıyafet tercihlerinde en çok kullanılan parçalardan biri. İster iş yerinde, ister sokakta, ister bir partide, kot ceketler her türlü kıyafetle kombinlenebiliyor. Hal böyle olunca, çok sevdiğimiz kot ceketler çabucak kirlenir. Peki yaz kış kullanmaktan keyif duyduğumuz kot ceketlerin temizliği nasıl olmalı?

Gelin kot ceketinizi makinede yıkayıp riske atmadan önce, başka ne yapabilirsiniz, görelim.

Haberin Devamı

İhtiyacınız olan: büyük bir plastik poşet ve derin dondurucunuz ya da buzdolabınızın buzluğu

Ne yapmalısınız ?

Ceketinizi katlayın ve plastik torbanın içerisine koyun. Plastik torbayı buzluğunuza yerleştirin ve bir gece orda bırakın. Kokuya neden olan bakteriler böylelikle soğuk bir ortamda ölür. Çünkü bu bakteriler daha çok sıcak ve nemli ortamlarda çoğalır. Ceketinizi orijinal halinde tutmak, çamaşır makinenizin yapacağından çok daha iyi olacaktır.

PembeNar Özel

Yazarlar