Siyaset Kötü gidişe ‘ince’ ayar

Kötü gidişe ‘ince’ ayar

23.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muharrem İnce, Düzce Anıtpark Meydanı’ndaki mitingde şunları kaydetti:

Kötü gidişe ‘ince’ ayar

GELİRİN 25 KAT ARTTI MI?: Erdoğan’a iki sorum olacak. Cevap bekliyorum. 2017 ocakta 15 milyon lira, şubatta 26 milyon lira, martta 27 milyon lira, nisanda 27 milyon lira, mayısta 26 milyon lira, haziranda 32 milyar lira, temmuzda 26 milyon lira, ağustosta 29 milyon lira, eylülde 24 milyon lira, ekimde 32 milyon lira, kasımda 29 milyon lira. Aralık ayında kaç para? 359 milyon lira. Bu ne biliyor musunuz? Cumhurbaşkanlığı’na bir ödenek ayrılmış, aralığa gelmiş bakmış para var. Sanki devlet malı deniz hikâyesi var ya hani. Aynı onun gibi, bakmış kasada para var. Harcamasana, seneye aktar. Yüzde 85 evet veren Düzce’de Ak Partili kardeşlerime sesleniyorum, bu hakkaniyete uygun mu, yazık değli mi, günah değil mi? 2007, Cumhurbaşkanlığı bütçesi 33 milyon lira, 2014’te 199 milyon lira, 2018’de 845 milyon lira. 2007’den 2018’e 33 milyon 845 milyona çıkmış, 25 kat artmış harcadığı para. Ey Ak Partili kardeşim sana sesleniyorum, senin vicdanına sesleniyorum senin gelirin 25 kat arttı mı?

Haberin Devamı

KAÇ PARA ÖDEDİN?: İkinci sorum şu, her gittiğin yerde Filistin, Kudüs diyorsun. Filistin’de Müslümanlar katlediliyor, içimiz yanıyor. Gel beraber olalım. Sayın Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanı, sorum şu; ABD’deki lobi şirketlerine kaç para ödedin? Lobi şirketlerine ödediğin paranın içinde şirketlerin başındaki kişilerde Netanyahu’nun partisine üye olan var mı?

İsrail tepkisi göstermelik: İsrail ile ilişkiler en çok yalan söylenen konu. Ne zaman İsrail ile ilgili toplumda efelenme varsa bilin ki o dönemlerde gizli anlaşma olmuştur. Tohum almaya devam ediyor, 20 milyon doları geri vermiyor, gizli anlaşmalar yürürlükte, malları boykot yok, bir tek miting var. Göstermelik. Müslümanların bu oyuna gelmemelerini istiyorum. Suriye’ye büyükelçi atayacağım. 4 milyon Suriyeli Türkiye’de, ben sana küstüm sana büyükelçi göndermiyorum diye devlet yönetimi olmaz.

Haberin Devamı

FINDIĞA 15 TL: 24 Haziran’da Muharrem İnce, cumhurbaşkanı olursa ağustosta fındık 15 lira olacak. İsteyen alır, isteyen almaz. Kalırsa devlet alacak. Bu, Türkiye’de 6 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Bir köylü çocuğu olarak söz veriyorum. Köylüyü, orman köylüsünü, çiftçiyi ezdirmeyeceğiz.

‘Yükselme liyakatla’

Kötü gidişata ‘dur’ deyip ‘ince’ ayar yapacağız. Nedir bu ince ayar. Komiser olmak için FETÖ’cü olmak gerekmeyecek. Kamuda yükseleceksin, müdür, kaymakam olacaksın, asla ve asla solcu mu sağcımı diye bakmayacacağız. Bizim dönemimizde sadece yetenek, sadece liyakat, ehliyet olacak ve kamuda yükselmenin temel kriteri yetenek üzerine kuracağız.