Geri Dön

Köz biber çorbası tarifi

Köz biber çorbası tarifi özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak lezzetli bir tarif olacak. Köz biber çorbası tarifi ile hem sağlıklı hem de yemeğinize lezzetli başlangıç yapabilirsiniz. Köz biber çorbası tarifini merak ediyorsanız; köz biber çorbası tarifi, köz biber nasıl yapılır, közlenmiş biberin faydaları nelerdir yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Köz biber çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 adet kırmızı dolma biber
1 adet patates
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber

Üzeri için;
Kaşar peynir
Maydanoz

Köz Biber Çorbası Nasıl Yapılır?

1.Adım: 1 küçük soğanı ve sarımsakları zeytinyağı ile soteleyin.
2.Adım: Sirke ilave edin.
3.Adım: 1 küçük patates, 6 adet közlenmiş biberin üzerine 3 su bardağı kadar su ilave edin. (Tavuk veya et suyu da olabilir.)
4.Adım: Patatesler haşlanınca el mikseri ile püre haline getirin.
5.Adım: Kâsenin dibine kıtır ekmek, üzerine rende kaşar ve maydanoz ilave edebilirsiniz.
6.Adım: Çorbanız hazır, afiyet olsun…

Köz biberin faydaları nelerdir?

Köz biber; acısıyla tatlısıyla sağlığınıza birçok faydası dokunan bir besin olarak hayatınızda mutlaka yerini almalı. Közlenmiş biberin faydaları neler gelin bir bakalım…

• Mide ekşimelerini giderir.
• Mide ve bağırsaklar da gaz birikmesini önler.
• Mide mukozasını aspirin ve alkolün zararlı etkilerinden korur.
• Şiddetli baş ağrılarında ağrı kesici özelliği vardır.
• Damar tıkanıklıklarını açar.
• Soğu algınlığı ve üşütmelerde faydalıdır.
• Kolesterolün düşürülmesinde etkilidir.
• Vücutta ki iltihaplanmaların iyileşmesinde etkilidir.
• İştah açıcı olarak kullanılır.
• Birçok insanın acı biberin mideye ve bağırsaklara zarar verdiğini düşünmesinin aksine acı olan kırmızıbiberin, mide ve bağırsaklara zararlı bir etki yapmadığı test edilmiştir.
• Kanser hücrelerini yok ettiği bilimsel olarak ispatlanmıştır.
• İdrar ve ter salgılamasını artırır.
• İshali keser.
• Akciğerdeki aşırı salgıyı temizler.
• Sinüsleri temizleyerek sinüzitlerin iyileşmesinde yardımcı olur.
• Ağrı azaltmaya yardımcı olur.( Vücut biberin yakıcı etkisine karsı morfine benzer endorfin salgılayarak cevap verir ve ağrı hissiyatı azalır.)
• Yüksek kan basıncını direk olarak azaltır.
• Peptik ülserin iyileşmesine yardımcı olur.
• Gastrik ülserin iyileşmesini hızlandırır.
• Kafa derisinde kelleşmiş bölgelerdeki saçların yeniden çıkmasını sağlar.
• Bazal metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermek isteyen kişiler için oldukça faydalıdır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber