Geri Dön

Köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifi

Sıcak havaların en serinletici meyvelerinden biri olan Karpuz, içerisinde %90 oranında su barındırması ve oluşturduğu mineraller sayesinde kanserden, kalp sağlığına kadar birçok hastalık için büyük önem taşıyor. Karpuzun iç kısmı dışında, kabuk kısmı yenilemez olarak biliniyor. Fakat karpuzun dış kısmından faydalanabileceğiniz, köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bu fit tarifi kaçırmayın...

Köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 küçük kase karpuzun beyaz kısmı
-1 adet domates
-1 adet salatalık
-1 adet kuru soğan
-1 adet yabani semizotu
-1 adet kırmızı közlenmiş biber
-1 adet yeşil közlenmiş biber
-Kaya tuzu
-Zeytinyağı
-Limon suyu

Köz Biberli Karpuz Kabuğu Salatası Nasıl Yapılır?

1.adım: Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını kesin.

2.adım: Biberlerinizi fırında ya da ocakta közleyin.

3.adım: Karpuz kabuğunu, salatayı, biberleri ve domatesi küp küp doğrayın.

4.adım: Soğanı çok ince doğramaya özen gösterin.

5.adım: Semizotunun taze uç kısımlarını doğrayın ve ilave edin.

6.adım: Üzerine kaya tuzu, zeytinyağı ve limonu ekleyin.

Afiyet olsun...

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber