Geri Dön

Közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifi

Közlenmiş kırmızı biber turşusu hem yapımı oldukça basit hem de lezzetli turşu tarifleri arasındadır. Közlenmiş biber turşusu tarifi ile akşam yemeklerinizi ve kahvaltılarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifini henüz denemediyseniz sizler için araştırmış olduğumuz közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifine göz atabilirsiniz. İşte yapımı oldukça basit olan kırmızı biber turşusu tarifi.

Közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 2 kilo kırmızı biber
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- Damak tadınıza göre sarımsak
- Yarım demet maydanoz (arzuya göre fazla da olabilir)

Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

 

Tencereye sıvıyağ sirke tuzu koyup kaynatalım kaynadıktan sonra biberleri ekleyelim.

10 dk sonra maydanozu ve sarımsağı ekleyip çok yumuşamadan çokta diri olmadan bir miktar daha pişirelim.

Kavanozlara doldurup ters çevirelim.

Hafta sonra közlenmiş kırmızı biber turşusunu yemeye başlayabilirsiniz.

Közlenmiş kırmızı biber turşusunu akşam yemeklerinde ve sabah kahvaltılarında tüketildiğinde sağlığımıza olan etkileri şu şekildedir.

- Nottingham Üniversitesince yapılan araştırma sonucuna göre kırmızı biberin kanser hücrelerini yok edici özellikte olduğu ortaya çıkmıştır.
- Prostat ve rahim kanserine yakalanma riskini azaltan kırmızı biber, aynı zamanda bağırsakların temizlenmesini de sağlayabilir.-
- Kırmızıbiberin doğal yapısından dolayı etli oluşu zengin lif içeriğine sahiptir. Bu özelliğiyle kabızlığa, sindirim sistemine, mesane ağrılarına prostata, mide ağrılarına ve ülsere iyi gelir.
- Kırmızıbiberin doğal yapısından dolayı etli oluşu zengin lif içeriğine sahiptir. Bu özelliğiyle kabızlığa, sindirim sistemine, mesane ağrılarına prostata, mide ağrılarına ve ülsere iyi gelir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber