Gündem KPSS tercihleri için son gün ne zaman?

KPSS tercihleri için son gün ne zaman?

16.12.2018 - 14:04 | Son Güncellenme:

2018/2 KPSS tercihleri tüm hızıyla sürüyor. Tercihlerini henüz yapmayan öğrenciler için 2018/2 KPSS tercihleri nasıl yapılır sorusunun cevabını yanıtladı. İşte hem bu sorunun cevabı hem de KPSS ile ilgili merak edilenlerin detayları...

KPSS tercihleri için son gün ne zaman

KPSS tercihleri nasıl yapılır sorusu adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. 11 Aralık'ta alınmaya başlanan KPSS tercih işlemleri 20 Aralık tarihinde sona erecek. ÖSYM tarafından memur olmak isteyen adaylar için Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim tercih kılavuzları resmi site üzerinden adaylara duyuruldu. Peki 2018/2 KPSS tercihleri nasıl yapılır?

KPSS TERCİHLERİ YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Adaylar tercihlerini 11-20 Aralık 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir.

İnternetten tercih gönderme işlemleri 20 Aralık 2018 gecesi, saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

TERCİH KILAVUZU VE TABLOLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de önlisans mezunlarının, Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır.

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercih işlemleri ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra gerçekleştirilebilecek. Adaylar tercih süreci boyunca yaptıkları tercihleri değiştirebilme imkanına da sahip olacak.