Gündem ÖSYM KPSS tercih kılavuzu yayınlandı! KPSS tercih nasıl yapılır?

ÖSYM KPSS tercih kılavuzu yayınlandı! KPSS tercih nasıl yapılır?

11.12.2018 - 07:46 | Son Güncellenme:

KPSS tercihleri başladı. ÖSYM takvimine göre bugün başlayan 2018/2 KPSS tercihleri 20 Aralık tarihine kadar devam edecek. Peki KPSS tercihleri nasıl yapılır?

ÖSYM KPSS tercih kılavuzu yayınlandı KPSS tercih nasıl yapılır

ÖSYM'den beklenen haber geldi. KPSS 2018/2 Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2.Yerleştirme için tercih işlemleri bugün başlıyor. Adaylar KPSS tercihlerini ÖSYM AİS üzerinden yapabilecek.

Haberin Devamı

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adayların ilgili kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

KPSS TERCİHLERİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

KPSS tercih işlemleri 11 Aralık - 20 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM AİS üzerinden tamamlayacak. Yerleştirme sonuçları da ÖSYM sonuç sistemi üzerinden sorgulanacak.

Haberin Devamı

TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN GİRİŞ YAPINIZ

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.